Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

7 Bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımları Sınavı Soru ve Doğru Cevapları Yayımlandı!

7 Bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımları Sınavı Soru ve Doğru Cevapları Yayımlandı!i Yapıla açıklamaya göre 1. dönem çarşı ve mahalle bekçiliği yazılı sınav soruları açıklandı. Soru kitapçığı ile cevap anahtarı MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu.

Abone ol
Abone ol 21 Ekim 2018 23:41

Milli Eğitim Bakanlığı ve Polis Akademisi Başkanlığından 7 Bin Bekçi alımlarına ilişkin yeni açıklamalar peş peşe geldi. Buna göre 1. dönem çarşı ve mahalle bekçiliği yazılı sınav soruları açıklandı. Soru kitapçığı ile cevap anahtarı MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu.

20 Ekim tarihinde gerçekleşen sınav sorularını merakla beklenmekteydi. Adaylar sınavın tamamlanmasının ardından bugün (21 Ekim tarihinde) doğru cevap anahtarı ve sorular duyuruldu. Emniyet Genel Müdürlüğü 1. dönem bekçi alımı için adaylara 100 soru yöneltildi. 120 dakika verilen sınavda Genel Kültür ve Türkçe soruları 20, diğer alandaki sorular ise 15 olarak soruldu.

İTİRAZ SÜRESİ

Polis Akademisi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre 23 Ekim tarihi mesai saatine kadar sorulara itirazlar şahsen ya da faks yolu ile yapılabilecek. Fax yolu ile yapılacak itirazlar için (0312 4628729) adresine ulaştırılması istenildi. İtirazlar için 20 Tl itiraz ücreti ödemesi yapılması gerekli olacaktır.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK!

Sonuçlar 26 Ekim tarihinde açıklanacak. Sonuçlara itiraz için ise 30 Ekim tarihine kadar süre verilecek.



A kitapçığı soru ve cevap anahtarı



B kitapçığı soru ve cevap anahtarı




Yorumlar