Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

6409 Personel Alımı ne Oldu? Bakandan Çok Önemli Açıklama

Kısa süre önce Sağlık Bakanlığı'na 6409 personel alımı yapılacağı hakkında açıklama yapılmıştı. 

Abone ol
Abone ol 09 Ocak 2019 17:29

Sağlık Bakanı Fahrettin koca kısa süre önce yeni bir açıklama yaptı. Fahrettin koca gündeme ilişkin soruları yanıtlarken personel alımları hakkında da önemli bilgiler verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca KYK ile kamudan uzaklaştırılan doktorların kesinlikle bir kez daha hekimlik yapamayacağını söyledi. KYK ile kamudan uzaklaştırılan doktorların özel hastanelerde çalışmasına itirazlar var diyen Bakan Koca Tıpta Uzmanlık eğitiminden sonra Devlet hizmet yükümlülüğü vardır. 

Kura çekilir 300 - 600 gün devlet hizmeti yükümlülüğünü hekimler yerine getirmek zorundadır. Bu hizmet her Doktor için zorunludur zorunlu hizmet öncesinde de devletimiz soruşturmadan geçmeyen hekimlere diplomalarını vermemektedir.

Bu kişiler ile ilgili 450 gün hekimlik yapmamalarını düzenledik. Daha sonrasında ise kamu da hiçbir şekilde çalışmalarına izin vermiyoruz yapmış olduğumuz düzenleme tamamen buna yöneliktir.

25 BİN HEKİM VE ECZACI ALINACAK

Sağlık Bakanlığı 6409 personel alımı sonuçlarını haftaya açıklanacağını söyledi. Bakan Koca ayrıca 25 bin hekim ve Eczacı alınacağını da söyleyerek 2019'da 25.000 yakın hekim ve Eczacı atamız olacak şehirlerde açılacak hastanelerimiz var. Ayrıca tam olarak ek bütçeden 63 hastanenin açılışı yapılacak şeklinde açıklama yaptı.


Yorumlar