Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

60 Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri başvuru ilanı (KPSS puanına göre başvuru)

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Kamu Personeli seçme sınavı puan sırasına göre farklı 2 pozisyon için memur personel alımı yapacağını belirtmişti ve başvuruların 07 Ocak 2019 tarihi ile başlayacağını açıklamıştı.

Abone ol
Abone ol 08 Ocak 2019 16:40

Sivas Belediyesi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Belediye bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtmişti ve başvuruların Ocak ayı itibari ile başlayacağını vurgulamıştı. İlgili ilan Aralık 2018 de yayımlanmış olup adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurular 07 Ocak 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 11 Ocak 2019 tarihine kadar alınacaktır.

İlgili ilan için adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda 30 Zabıta Memuru ve 30 İtfaiye Eri alımı yapacak. Buna göre Belediye açıktan atama yolu ile memur alacak. Söz onusu ilana Ön Lisans mezunu ve Lise Mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek.

BAŞVURULAR:

İlgili ilan 2018 Aralık ayında yayımlanmış olup adaylar başvurularına 07 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup başvurular en geç 11 Ocak 2019 tarihine kadar alınacaktır.İlgili ilan için adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 17:00 a kadar istenen belgeler ile birlikte Sivas Belediyesi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Müracaat Masasına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Sivas Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye eri alım ilanına başvuru yapabilmeler için genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacaktır.

Özel olarak ise, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2018 yılına ait, Lise mezunları için KPSSP94 be Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Zabıta memuru kadrosu için B sınıfı, ehliyete sahip olmak ve İtfaiye eri pozisyonu için ise, sağlık açısından görevini yapmasına elverişli olmak şartları aranacak.Başvuru ekranı ve ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Yorumlar