Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

55 Bin Bekçi ve Polis Alımı Yapılacak

Kamu memur alım ilanlarını bekleyen milyonlarca vatandaş için müjdeli haberi İçişleri Bakanı Soylu vermiş ve kolluk kuvvetlerine yapılan alımlara dikkat çekilmişti. 

Abone ol
Abone ol 27 Kasım 2018 16:43

Açıklamasında Süleyman Soylu kolluk kuvvetlerindeki mevcut sayıya, yapılacak yeni alımlara ve bu kuvvetlerin görevlerindeki başarılarına yer vermişti. Yapılan açıklamalardan sonra polis alımlarına değindi ve yeni polis alımlarının olacağını müjdelemişti. 

Polis alımı için müjdeli haberin yakın zamanda yayımlanması beklenirken, bekçi alımlarına yönelik müjdeli haberler de beklenen diğer ilanlar arasında yer alıyor.

Polis alımında PÖH ilanı ve bayan adayların tepkisi

İçişleri Bakanı Soylu' nun açıklamalarından sonra bayan PÖH alımı için bayan adaylardan tepki gösterilmiş ve bu alımlarda bayan adaylara yönelik de kadronun açılması talebinde bulunulmuştu. 

Bu tepkilerden sonra talepler ses getirdi ve bayan PÖH alımlarının yapılacağı bilgisi de kamuoyuna aktarılmıştı. Yakın zaman içerisinde yayımlanacak ilanlarda bayan PÖH alımlarına da yer verileceği düşünülmektedir. Bu alımlara ek olarak bekçi alımları da yapılacak. 

Bekçi alımı ve detayları

Resmi Gazete' de kadro ihdası yayımlanmıştı. Bu kadro ihdasında 10 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı netlik kazanmıştı. Bu bağlamda yakın zaman içerisinde Çarşı ve Mahalle Bekçiliği kadrolarına yönelik ilanların yayımlanması bekleniyor. 

Daha önceki alımlarda uygulanan prosedürlerle aynı şartların adaylarda aranacağı düşünülürken, ilanın da 2018 sene bitmeden başlatılacağı öngörülmektedir.


Yorumlar