Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

50, 60 ve 70 KPSS Puan Şartıyla: Kamu Personel Alımı Yapılacak

Kamu kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında özellikle üniversiteler yayımladıkları ilanlarda sözleşmeli personel alım duyurularında adayların KPSS'ye girmiş olmalarının yeterli olacağını ilan ediyorlar.

Abone ol
Abone ol 03 Mayıs 2019 19:09

Bu ilanların yanında çeşitli bakanlıklarda yayımladıkları ilanlarında 50 ve 70 KPSS puanıyla memur alımı yapacaklarını ilan bildirdiler.

Bu kurumlara ek olarak çeşitli bakanlıklara bağlı olarak faaliyet gösteren kamu kurumları da yayımladıkları personel alım ilanları ile 60 KPSS puanıyla memur alımı yapacaklarını açıkladılar. Bu kurumlar genellikle Aile Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları.

Çeşitli belediye başkanlıkları DPB üzerinden yayımladıkları duyurularında yine KPSS puan sıralaması esasına göre memur alımı yapılacak.

ADAYLARIN İLANLARDA DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Devlet kurumlarında memur statüsünde çalışmak isteyen adayların sağlamaları gereken tüm genel koşullar Devlet Memurları Kanunu'nda yer alıyor.

Burada yer alan tüm koşullar her memur alım ilanı geçerli olup kadro ve kurum farketmeksizin adaylar tarafından sağlanması gerekiyor. Genel başvuru koşullarının yanı sıra adayların ayrıca alımlarda belirleyici etkiye sahip olan özel şartları da sağlamaları gerekiyor.

BAŞVURU KOŞULLARI

Yayımlanan personel alım ilanlarında yer alan genel ve özel başvuru koşulları

Adayların Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan 657 sayılı kanunun 48. maddesine haiz olması gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Kamu Haklarından mahrum olmamak, Alım yapılacak pozisyona göre belirlenen öğrenim şartına haiz olmak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.

Varsa KPSS puan şartını sağlamak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Kurumların belirlediği yaş aralığında bulunmak.


Yorumlar