Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

50, 55 ve 60 KPSS İle Devlet Memuru ve İşçi Alımları Yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşları personel alım gerçekleştirilecek.

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2019 21:54

Devlet kurumları; Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Resmi Gazete'de yayımladıkları personel alım ilanları ile çok sayıda personel alım gerçekleşiyor

Bu kurumlar tarafından yayımlanan ilanlarda hem kadrolu memur alımları, hem sözleşmeli personel alımları hemde kamu işçisi alımları gerçekleştiriliyor.

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI

Farklı platformlar üzerinden yayımladıkları ilanlar ile memur personel alımı yapacağını açıklayan kamu kurumları arasında şu kurumlar bulunmakta.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Sayıştay Başkanlığı, Muş İl Özel İdaresi, 40'tan çok il ve ilçe belediye başkanlığı, belediye birimleri, il özel idareleri, SYDV'ler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü.

MEMUR ALIM İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

DMK'da yer alan genel şartlar ve kurumların adaylardan istekleri şartların ana başlıkları.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inde maddesinde belirtilen şartları taşımak. Kamu Haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.  

657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak şartıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak şartlarını sağlamaları gerekiyor.

Kamu personeli alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen özel koşullar ise öğrenim şartı, KPSS puan şartı, sertifika şartı, yaş şartı, deneyim şartı, mesleki özel koşullar.


Yorumlar