Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

5 Kurum 140 Memur ve Kamu Personeli Alımı Gerçekleştirecek

Devlet personel Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre bu kurumlar farklı pozisyonlarda ve niteliklerde toplamda 140 kişilik boşluk ile alım yapacaklar. 

Abone ol
Abone ol 30 Kasım 2018 16:27

İlgili ilanlar geçtiğimiz günler duyuruların ardından başvuruları başladı ve artık başvurularda son güne gelindi. 

HANGİ KURUM KAÇ PERSONEL ALIYOR?

Söz konusu olan bu 5 kurum toplamda 140 memur ve kamu personeli alacak. Buna göre Ardeşen belediyesi 3 Zabıta Memuru alacak. Atatürk üniversitesi 55 kişilik boş kadro ile lise mezunu 35 ve lisans mezunu 20 hemşire alacak. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi 50 kişilik kadro ile 25 Lise mezunu ve 25 Lisans Mezunu Zabıta Memuru alacak. Milli Güvenlik Kurulu yapacağı sınav sonucuna göre 20 uzman yardımcısı alacak ve İçişleri Bakanlığı ise 12 kişilik boş kadro ile Stajyer Kontrolör olmak üzere toplamda bu 5 kurum 140 memur personel alacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu olan bu 5 kurum adaylardan bazı şartlar arayacak. Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, uzman yardımcısı pozisyonu için 35 yaşından ve Zabıta memuru alımları için 30 yaşından büyük olmamak, Alım yapılacak eğitim seviyesine göre Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu adaylardan ilgili bölümlerden mezun olmuş olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir akıl ve sağlık rahatsızlığı bulunmamak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Ayrıca bu pozisyonlar için adaylara Giriş sınavı yapılacak olup adayların KPSS puan sırası esas alınarak yapılacak sıralama sonucunda adaylara Yazılı veya sözlü sınav yapılacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

İlgili kurumların başvuruları geçtiğimiz günlerde başlamış olup artık sona ermektedir. Buna göre ilgili bu 5 kurumun başvuruları en geç 30 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecektir. Adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle yukarıda belirtilen nitelikleri ve pozisyonlar için belirtilen özel nitelikleri taşımaları gereklidir. 


Yorumlar