Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

4 Bin Bayan Polis Alımı Kadro Dağılımı: 17 Bin 500 Polis Alımı Resmi İlan Bekleniyor

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından POMEM toplam 4 bin bayan polis alımı gerçekleştirecek.

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2019 20:58

Bu alımların 2 bin 500 olarak güven masasına ve bin 500  de asayiş bölümüne alım yapılacak 15 bin polis alımı içerisinde bulunan bayan kadroları ile birlikte 4 bin bayan polis alımı ve 13 bin 500 bay polis alımı olarak toplam 17 bin 500 polis alımı yapılmış olacak.

Bakan Soylu Nisan ayı içerisinde bu alımların yapılacağını söyledi. Ayrıca Bakan önlisans mezunu bayan adayların başvurularını kabul edeceklerine dair açıklamaları bulunmakta.

Bu anlamda resmi olarak beklenmekte olup Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan yapılması beklenmektedir.

Güven Masası Resmi Açıklama; Polis Merkezi Amirliklerine müracaat için gelen vatandaşlarımızla en üst düzeyde iletişim kurulması ile taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınması için vatandaşların güler yüzle, güven verici ve beklentilere odaklanan bir şekilde karşılanarak hem Polis Merkezi Amirliklerindeki, hem de Polis Merkezleri Amirlikleri dışındaki iş ve işlemlerle ilgili bilgilendirme ve yönlendirmenin yapılabilmesi için 81 il 700 Polis Merkezi Amirliğinde “Polis Merkezi Amirliği Etik Davranış İlkeleri” doğrultusunda “Güven Masası”  uygulaması hayata geçirilmiştir.

Polis Akademisi; POMEM 'de yapılan 15 bin polis alımı bayan-erkek kadro dağılımını verdi. 13 bin 500 erkek, bin 500 bayan olmak üzere toplamda 15 bin polis memuru adayı POMEM’e alınacak.


Yorumlar