Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

3 Bakanlık’ta Memur Alımları Sona Eriyor Acele Edin

3 farklı bakanlık geçtiğimiz günlerde yayımladıkları ilanlara göre bünyelerindeki memur personel eksikliklerini gidermek için farklı pozisyonlarda ve niteliklerde memur alımı yapacaklar. 

Abone ol
Abone ol 22 Ocak 2019 20:34

İlgili alımlar için adaylardan öncelikle, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaki kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 35 yaşından gün almamış olmak gibi nitelikler aranacak. Özel şartlar ve kadro dağılımları şöyledir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

İlgili bakanlıkların ilanları için başvurular geçtiğimiz günlerde başlamış olup artık sona ermektedir. Buna göre adaylar başvurularını en geç 22 Ocak 2019 tarihine kadar mutlaka gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanlığı iki farklı ilan yayımladı. Buna göre, 7 kişilik kadro ile Stajyer Kontrolör alımı yapılacak. Bir diğer ilana göre ise, 35 kişilik kadro ile, Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatına 25 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 4 Aşçı alacak. 

Ankara Personel Eğitim Merkezi Müdürlüğü 3 ve Rize Personel Eğitim Merkezi Müdürlüğü 3 Aşçı alımı yapacak. Adaylardan, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak şartları aranır. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Bakanlık bünyesine toplamda 50 kişilik kadro ile farklı dillerde olmak üzere 50 Aday Meslek memuru alacağını ilan etti. Buna göre, İngilizce dilinden 30, Almanca ve Fransızca dilinden 10, Arapça Dilinden 5 ve Rusça Dilinden 5 olmak üzere 50 kişi alınacak. 

Adayların YDS den ilgili dillerden en az 85 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden mezun olmuş olmak şartı da aranacak.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

Bakanlık Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan farklı alanlarda 7 kişilik boş kadro ile, Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimine Uzman Personel, 4 Hukuk Müşaviri ve 3 Bilgi Teknoloji Yöneticisi alımı yapacak. Ayrıca adaylardan KPSS şartı aranmayacak olup, ÖSYM tarafından yapılan YDS'den en az 80 puan almış olmak şartı aranacaktır. 

Alım yapılacak bölüme göre Hukuk Müşavirliği ve Bilgi Teknolojileri Yöneticisi alanlarında Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmalarıda gerekmektedir.


Yorumlar