Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

22 Bin Sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı Yapılacak

Jandarma Genel Komutanlığın ve kendisine ait kurumsal web sayfası üzerinden Devlet Personel Başkanlığın kanalıyla ilan yayımladı.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2019 22:16

Komutanlık tarafından yayımlanan personel alım ilanında sözleşmeli uzman erbaş alımları yapılacağı. En az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği sözleşmeli uzman erbaş alımları komando ve asayiş sınıfından yapılacak.

Jandarma Genel Komutanlığın bünyesine yapılacak olan sözleşmeli uzman erbaş alımlarında toplam 22 bin personel istihdam edilecek.

Jandarma Genel Komutanlığın alımlara dair yapmış olduğu açıklamada; ön başvuru sonrasında 40 bin aday sınava çağrılacağı bildirildi.

İşte O Açıklama

Sınavlara çağrılacak adayların %50’si (20.000 kişi) 2018 yılı KPSS’den (P3, P93, P94) en az (50) puan alanlardan, %50’si (20.000) ise 2018 sene KPSS’ye hiç girmeyenler ile sınava giren (50)’nin altında puan alanlardan seçilecek. 2018 sene KPSS puanı (P3, P93, P94) (50)’nin altında olanlar, KPSS puanı hiç olmayanlarla birlikte değerlendirilecek.

BAŞVURU KOŞULLARI

Asayiş ve Komando sınıflarına yapılacak olan sözleşmeli uzman erbaş alımları için belirlenen başvuru koşulları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Nüfus kaydına göre 04 Nisan 2019 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak 04 Nisan 1999 (dahil) - 01 Ocak 1992 (dahil) tarihleri arasında doğanlar,  En az lise ve dengi okul mezunu olmak, Seçme sınavlarını başarı ile geçmek, sevk edildikleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak, En az 164 cm ve en çok 210 cm boyunda olmak koşuluyla, kilosu belirtilen değerler içerisinde olmak. Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak,

Söz konusu ilana başvuru yapacak adayları ayrıca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması neticesinde olumlu olması isteniyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından DPB üzerinden adaylara duyurulan ilana başvurular elektronik olarak yapılacak.

İlana başvuru yapacak adaylar başvurularını Jandarma Genel Komutanlığın personel temin sayfasına e-Devlet üzerinden giriş yaparak tamamlamış olacaklar.


Yorumlar