Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2019 Yılında Hangi Kurum Memur ve Personel Alımı Yapacak

Birçok kamu kurumu ve kamu kuruluşu tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre farklı pozisyonlarda ve niteliklerde alım yapılacak. 

Abone ol
Abone ol 31 Aralık 2018 12:29

2018 yılının bitmesi ile birlikte binlerce aday 2019 da yayımlanancak ilanlara bakmaya başladılar bile. Son zamanlarda oldukça memur alımı ilanı yayımandı ve adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularını yapabilecekler. 

Hangi alanlardan memur alınacak? Başvuru şartları nedir? Başvurular ne zaman yapılacak

2019 YILINDA ALIM YAPACAK KURUMLAR

2019 yılında hem bakanlıklar tarafından hemde bakanar tarafından yapılmış olan duyurulara göre 100 bin civarında memur alımı yapılması bekleniyor. 

Bun göre bir çok pozisyonda alım yapılacak. Başlıca pozisyonlar ise, Mühendis, Memur, Zabıta memuru, Sözlemeli Personel, Kamu Personeli, Hemşire Sağlık personeli gibi pozisyonlarda alım yapılacak. 

Alım yapacak bakanlıklar ise, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Farklı belediyeler, Farklı üniversiteler, TCDD, TBMM, Farklı başkanlıklar ve kamu kurumları alım yapacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

2019 Ocak ayı memur personel alımı ilanı ile adaylar belkide hayallerindeki pozisyona kavuşabilecekler. Adayların bu memur olma yolunda ilerlemeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi genel şartlar aranır.

Özel olarak ise, Memur kadroları için Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Zabıta memuru pozisyonu için 30 yaşını doldurmamış olmak, Alm yapılacak pozisyona göre,  En Az ilköğretim mezunu, Lise Mezunu, Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Bunun dışında bazıkadrolar için KPSS şartı aranıyor.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIMLAR

Yukarıda da bahsini geçirdiğimiz üzere bazı kurumlar adaylardan KPSS şartı arıyorken bazı kurumlar ise KPSS yerine YDS veya Deneyim şartı aramaktadır. KPSS şartı aranan ilanlar için, Lise Mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisan mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR

Ocak ayı memur alımı ve peronel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanlarda belirtilen başvuru tarihlerine göre mutlaka yapmaları gereklidir. 

Başvuru lar kurumlar tarafından belirtilen şekilde yani, Elektronik ortamda, Şahsen veya posta yolu ile yapılmaktadır. 


Yorumlar