Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2019 Yılı Memur Alımları Azalacak mı? İşte 5 Başlıkta 2019 Yılı Memur Alımları

2019 Yılı Memur Alımları Azalacak mı? Hangi Kurumlar 2019 personel alımı yapmaya devam edecek? 2019 yılında memur alımları, kamuda meydana gelen gelişmeler, memur alım ilanlarında yaşanacak muhtemel süreçler ve tüm ayrıntıları sizin için serledik! İşte 5 Başlıkta 2019 Yılı Memur Alımları

Abone ol
Abone ol 01 Kasım 2018 06:07

2019 Yılı Memur Alımları  Azalacak mı? İşte 5 Başlıkta 2019 Yılı Memur Alımları 

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan alımlar 2018 yılı için sürüyor olsa da adayların büyük bölümü tarafından 2019 yılı memur alımları merak ediliyor. Öyle ki hem Bakanlar hem de hükümetin diğer isimleri tarafından yapılan açıklamalardan dolayı, memur alım sürecinin önümüzdeki sene için biraz daha az sayılarda gerçekleşeceği öngörülüyor. Kamudaki 2019 yılı süreçlerine ve muhtemel gelişmelere 5 başlık altında göz atalım...

1-Memur alımları azalıyor mu?

Kamu kurumlarına yapılacak alımların sayısının geçtiğimiz yıllara oranla azaltılacağıyla alakalı Bakan' ın açıklamalarını gündeme getirmiş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak' ın bu ifadelerini sizlere ulaştırmıştık. Bakanın açıklamalarından da anlaşılacağı üzere 2019 yılı, 2018 yılına oranla daha az sayıda memur alımlarıyla gündeme gelecek.

2-Kamuda taşeron süreci işliyor

Taşeron işçilerinin kadroya alınışının ardından KİT işçilerinin de kadroya daimi işçi statüsüne getirilmesiyle, kamudaki personel ihtiyacı epey doldurulmuş olacak. Yayımlanacak kurum nezdinde ilanların sayısında da bir eksilme yaşanması muhtemel gözüküyle bakılanlardan.

3-Eğitim sistemi değişti, kalite artacak, öğretmen alımları etkilenecek mi?





Eğitim sistemi 2013 Eğitim Vizyonu belgesinde de aktarıldığı üzere önemli değişiklikler uygulanacak ve eğitim sisteminin neredeyse temel taşları olan öğrenci ve öğretmen kavramları tekrar düzenlenmiş olacak. Buradan hareketle öğretmen alımlarında ya da öğrencilerin seviyelerinin yükseltilmesinde önemli bir 2019 yılı bekleyecek. Öğretmenlerin de eğitim-öğretim göreceği bir dönem olan 2019 yılında, öğretmen alım sayılarında azalma beklenmese de aranacak şartlar ve filtrelemeler daha özverili ve dikkatli yapılacaktır. Formasyon eğitiminin kalkmasıyla beraber, öğretmen alımları noktasında da son derece merak edilen sürpriz değişiklikler beklenebilir.

4-Jandarma personeli alımları yapılacak

Jandarma' nın görev aldığı pozisyonlar ve sağladığı faydalardan bahseden Bakan' ın açıklamalarının ardından Jandarma bünyesine alımların hızlanacağı düşünceleri ön planda. Öyle ki zaten Aralık ayı itibariyle de bu sürecin yaşanacağı öngörülüyor.

5-Polis alımları

(PMH,PMYO, POMEM, PAEM) gibi alımlar da aynı alım miktarları üzerinden yürütülecek. Bu bağlamda polis alımını bekleyenler için sürecin devam edeceğini söylemek mümkün Öte yandan Jandarma Uzman Erbaşı pozisyonunda da alımların hızlanarak yürütülmesi ihtimaller arasında. Bekçi alımları devam edecek, işleyişi Polis Akademisi Başkanlığı sağlayacak ve adayların zorlu bir süreçle karşılaşması muhtemel.




Yorumlar