Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2019 Yılı KPSS Merkezi Atama Takvimi Bekleniyor

KPSS 2019 yılı merkezi atama bekleniyor. Ocak Ayında Açıklanması Gerekiyordu. İlk defa kamu kurumuna atanacak adayların atama süreçlerini düzenleyen yönetmelik hükümlerine göre Ocak ayı içerisinde merkezi atama takviminin belirlenmesi gerekiyor. 

Abone ol
Abone ol 04 Şubat 2019 15:53

Şubat ayına girmiş olmamıza rağmen halen daha atama takvimi açıklanmadı. Memur olmak için büyük hayallerle bekleyen adaylar neden halen daha takvimin açıklanmadığını merak ediyor.

ÖSYM geçtiğimiz yıl ise 25 Ocak tarihinde takvim açıklanmıştı. Böylelikle adaylar yollarını çizme imkanını da elde etmişlerdi. Ancak hali hazırda henüz bir açıklama bulunmuyor. 

Geçen yıllara göre kıyasladığımızda Mart ve Mayıs ayları arasında kurumların ihtiyacı olan kadro taleplerinin alınması işlemlerinin yapılması bekleniyor. Ardından alınan kadro taleplerine göre ilk tercihler Haziran ayının sonuna doğru alınacaktır. 

Böylelikle ilk atamalar gerçekleştirilecektir. 2019 yılının bitimine doğru ise ikinci alımlar gerçekleştirilecektir. Böylelikle 2020 KPSS sınavına kadar 4 defa alım yapılacaktır.

Ancak hali hazırda bu takvim açıklanmadığı için adaylar endişeleniyor. Ancak en geç bu hafta içerisinde takvim açıklanacaktır. Dolayısıyla adayların panik yapmasına gerek yoktur. 

2019 yılı içerisinde merkezi atama ile ne kadar personel alınacağı ise henüz bilinmiyor. Bu durum kurumlardan gelecek olan kadro taleplerine göre değişiklik gösterecek. Elbette ki bu kadro taleplerinin uygun olup olmadığı da DPB tarafından değerlendirilecektir.


Yorumlar