Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2019 Mart Ayı MSB 13 Bin 051 Askeri Personel Alımları: Tıkla Başvur

2019 MSB Mart ayı içerisinde 13 bin 51 sivil memur alımı ve askeri personel alımı başvuruları devam ediyor. 

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2019 20:24

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde öğrenim durumu en az ilköğretim en çok lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek.

Alımı Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına Bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapıyor. Sivil memur alımını Genelkurmay Başkanlığı ve sözleşmeli er alımını Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapıyor.

Genelkurmay 51 kamu personel alımı yapacağını ilan edip başvuru toplamaya başladı. Sözleşmeli personel temini faaliyet temini içerisinde verilmiştir. 

Başvurular başlamış olup 29 Mart 2019 tarihi bitimine kadar başvuru yapılabilir. Askeri alımlar olarak memur alımı kategori olarak ilan edilmiştir.

Uzman; Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat veya Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler lisans programlarının birinden mezun olmak. Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Toplumsal ve Siyasal Bilimler lisans programlarının birinden mezun olmak. 

Maliye, Muhasebe veya Maliye-Muhasebe lisans programlarının birinden mezun olmak. Gazetecilik, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler, Basım ve Yayımcılık, Basın ve Yayın lisans programlarının birinden mezun olmak. 

Hukuk lisans programından mezun olmak. Mütercim-Tercümanlık (Arapça) lisans programından mezun olmak. Mütercim-Tercümanlık (İngilizce), Çeviribilim (İngilizce), Mütercim-Tercümanlık (İngilizce-Fransızca), Mütercim-Tercümanlık (İng-Fra- Türkçe), Mütercim-Tercümanlık (Türkçe-Almanca-İngilizce) lisans programlarının birinden mezun olmak. 

Mütercim-Tercümanlık (Almanca), Çeviribilim (Almanca) veya Mütercim-Tercümanlık (Türkçe- Almanca-İngilizce) lisans programlarının birinden mezun olmak.

Adaylar askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.) 

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak. 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1989 sonrası doğumlu olmak)

Başvurular 29 Mart 2019 tarihi bitimine kadar yapılacak. Adaylar aşağıda açıklanan Başvuru talimatını iyice okuyup anladıktan sonra MSB personel temin sitesine girerek E-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır. 

Ardından başvuru sihirbazını kullanarak ilerleyip, tüm aşamaları tamamlayarak Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili Alımı tıklayarak tercih yapacak. 

Tercih işlemini tamamladıktan sonra Tercihlerimi Göster butonuna tıklayarak tercihlerini kontrol edecek. Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacaktır. Genelkurmay Başkanlığı kamu personeli alımı kılavuzu için tıklayın

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 13 bin Sözleşmeli Er alımı için başvurular alınıyor. En az ilkokul mezunu adayların başvuru yapabilecek.

Askerliğini yapmış veya yapmamış olan kişiler başvuru yapabilmekte. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinde istihdam edilebilecek sözleşmeli er Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekli.

Sadece erkek adayların başvuru yapabileceği bu ilan için yaş sınırı da bulunmakta. Askerliğini yapmış olanların 25 yaşını bitirmemiş olmaları gerekli. Yapmamış olanların ise 20 yaşından gün alması 25 yaşından gün almaması gerekli. Yaş düzeltmesi yapılmış ise düzeltme yapılmadan önceki yaş geçerli olacak.

Başvurular Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sayfası üzerinden online bir şekilde yapılacak. Personel temin sayfasında yer alan bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekli. Başvuru süresi geçen adaylar başvuru yapamayacak ve bu da hak kaybına neden olabilecek.

MSB 13 bin sözleşmeli er alımı kılavuzu için tıklayın

Başvuru için tıklayın


Yorumlar