Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2018 PTT personel alımı sınav sonuçları açıklandı! İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan PTT personel alımı sınav sonuçları, 20 Eylül 2018 tarihinde sabah saatlerinde açıklandı. PTT'nin sorgulama sayfasında sisteme giriş yapılabiliyor. Sınav 12 Ağustos'ta yapıldıktan 39 gün sonra Posta ve Telgraf Teşkilatı sitesinde sonuçlar gözüküyor.

Abone ol
Abone ol 20 Eylül 2018 10:05

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan PTT personel alımı sınav sonuçları, 20 Eylül 2018 tarihinde sabah saatlerinde açıklandı. PTT'nin sorgulama sayfasında sisteme giriş yapılabiliyor. Sınav 12 Ağustos'ta yapıldıktan 39 gün sonra Posta ve Telgraf Teşkilatı sitesinde sonuçlar gözüküyor.



PTT sınav sonuçları, Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın sorgulama sitesinde 20 Eylül 2018 tarihinde açıklandı. Başvuruların ardından 12 Ağustos'ta 5 bin personel alımı için binlerce kişi sınava girdi. Sınavdan 39 gün sonra kurum resmi web sayfasında sonuçların açıklandığını duyurdu.

70 PUAN ÜSTÜ VE 60 PUAN ÜSTÜ ALANLAR

PTT personel alım sınavından 70 puan ve üstü alanlar; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuru yapabilecek

PTT personel alım sınavından 60 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuru yapabilecek.

SONUÇ SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KURUM TARAFINDAN YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA

Şirketimizin personel ihtiyacının karşılanmasını teminen yapılan Avukat, Mimar, Mühendis (Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine, Harita), PTT Uzman Yardımcısı, PTT Uzman Yardımcısı ( Hukuk, Endüstri Mühendisi, Mütercim-Tercümanlık), Tekniker (Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine, Matbaacılık, Teknik Ressam, Metal İşleri, Harita), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama, Lojistik, PTT’de Çalışan Firma Elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de Çalışan Firma Elemanı) yazılı sınavları, Gazi Üniversitesi tarafından yapıldı.

Mayıs ayında PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı) tarafından duyurusu yapılan 5 bin personel alımı için başvurular tamamlanmıştı. Başvuruların ardından Gazi Üniversitesi tarafından 17 merkezde gerçekleştirilen PTT yazılı sınavı, 12 Ağustos Pazar günü yapılmıştı.

PTT'den yapılan duyuruda 2018 1 personel alımıyla ilgili, "Şirketimizin 2018/1 personel alımına başvuran bazı adayların yanlış T.C. kimlik numarası beyan ederek sınav ücretini yatırdığı, bazılarının da ilanda belirtilen şartları taşımadıkları halde sınav ücretini yatırıp sınava başvurmadığı tespit edilmiştir. Yanlış T.C. kimlik numarası beyan ederek sınav ücreti yatıran adaylar ile ilanda belirtilen şartları taşımadığı halde sınav ücreti yatıranlardan başvuru yapmayan adayların sınav ücretleri PTT Merkezi ve Şubelerinden 01 Haziran 2018 - 31 Temmuz 2018 tarihleri arasında iade edilecektir.

Yazılı sınavlar, 12.08.2018 tarihinde Ankara, İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı il merkezinde yapılacaktır. PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık), Gişe ve Büro Görevlisi yazılı sınav süresi 120 (yüz yirmi) dakika, Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık hariç), Tekniker, Postacı, yazılı sınav süresi 150 (yüz elli) dakika olup; sınav saat 10:00 da başlayacak ve 12:00 ile 12:30 da tamamlandı.


Etiketler 2018 PTT
Yorumlar