Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2018 KPSS Önlisans sınavında Memur Adaylarına 657'ye Tabi Memurların Haftalık Çalışma Süresi Soruldu

ÖSYM yurt çapında sınav merkezlerinde 2018 KPSS Önlisans sınavını gerçekletirdi. 2018 KPSS Önlisans sınavına giren adaylar çıkan soruların cevaplarını araştırıyor. 21018 Önlisans KPSS sınavında memur adaylarına 657 sayılı DMK'ya tabi memurların haftalık çalışma süresi soruldu. 4 Kasım 2018 KPSS sınav soruları, genel kültür genel yetenek ve test sorularını cevaplandırıyoruz. 2018 KPSS Önlisans sınavında sorulan 657'ye tabi memurlar haftalık kaç saat çalışır? İşte cevabı

Abone ol
Abone ol 04 Kasım 2018 17:57

ÖSYM yurt çapında sınav merkezlerinde 2018 KPSS Önlisans sınavını gerçekletirdi.  2018 KPSS Önlisans sınavına giren adaylar çıkan soruların cevaplarını araştırıyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylara kazandıkları takdirde atanacakları memur kadrolarında bilmesi gereken konuların başında olan "657 sayılı Devlet Memurları haftalık ne kadar süre ile çalışırlar" sorusu ile "657' de fiilen devlet memuru iken çalışma arkadaşını taciz edenlerin alacağı ceza" soruları yöneltildi. Buna göre soruların cevaplarını yanıtlıyoruz.

657'YE TABİ MEMURLARIN ÇALIŞMA SÜRESİ

657 Sayılı Devlet Memurları kanununda Bölüm5'te memurlaırn çalışma saatleri ile ilgili hükümler yer almaktadır. Memurlar haftalık çalışma süreleri genel olarak 40 saattir. Cumartesi ve pazar günleri tatil oalrak düzenlenir. Gnlük çalışma sürelerinde işe başlama akşam iş bitirme saatlerini illerde valiler  hizmet bölgelerine göre Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenir.

Diğer soruda ise 657' de fiilen devlet memuru iken çalışma arkadaşını taciz edenlerin alacağı ceza sorulmaktadır. Memurlar kamu kurum ve kuruluşlarında yaptıkları esnada haklarında disiplin işlemleri yürütülebilir.  Disiplin cezalarında aylıktan kesme, kınama, memuriyetten çıkarma gibi işlemler uygulanır.

iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.


Yorumlar