Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

20 Bin Öğretmen Ataması Kadro Dağılımı ve Kontenjanlar Açıklandı mı?

MEB tarafından ataması yapılacağı belirtilen 20 bin öğretmen kadrosu için beklenen duyuru geldi ve kadrolar netlik kazandı. 

Abone ol
Abone ol 16 Kasım 2018 14:56

MEB tarafından yapılan duyuruda kadrolara, kontenjanlarına, başvuru şekillerine dair bilgilendirmeler gerçekleştirildi. 

Duyuruda aktarıldığı üzere 20 bin öğretmen atamaları için aranan genel şartlar; T.C vatandaşı olmak, 657' e tabi olmak, atama yapılacak alana uygun olmak, yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak, 2017 ve 2018 seneler arasında KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120 türleri üzerinden en az 50 puan almış olmak, daha evel öğretmenlik mesleğinden veya devlet memurluğundan çıkarılmamış olmak şeklinde özetlenmektedir.

Başvurularda adaylar uygulanacak sözlü sınavlar için belirtilen 17 sınav merkezinin tamamını tercih etme imkanına sahip olacaklardır. Başvuruda bulunacak olan adaylar elektronik başvuru sistemi üzerinden başvuru formlarıyla beraber başvurularını gerçekleştireceklerdir. 

Yayımlanan duyuru dahilinde ilgili evraklar şahsen veya posta yoluyla ilgili İl / İlçe Milli Eğitim müdürlüklerince teslim edilip onaylanıp,  adaylara geri verileceği bilgisi de aktarılmaktadır. Başvurularda beyan edilen bilgilerin tamamı adayların sorumluluğu altında tutulmaktadır.

Başvurularda tercih edilebilecek sınav merkezleri ise şöyle sıralanmaktadır: 1 Adana 2 Ankara 3 Antalya 4 Bursa 5 Erzurum 6 Gaziantep 7 İstanbul 8 İzmir 9 Konya 10 Malatya 11 Mardin 12 Muğla 13 Kocaeli 14 Samsun 15 Sivas 16 Trabzon 17 Van.

Kılavuzun tamamına ulaşmak ve başvuruları gerçekleştirmek için tıklayınız.


Yorumlar