Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2 Bin 400 TL Maaş Verilecek! Haftada 3 Gün Çalışılacak

Geçtiğimiz aylarda müjdelenen Toplum Yararına Program kapsamında, personel alımları sürüyor. 

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2019 21:47

Bilindiği üzere toplum yararına program işkur üzerinden yayımlanan ilanlardan oluşuyor ve bu ilanlara başvuru yapan kişiler geçici süreli olarak kurumlarda veya bağlı kuruluşlarında çeşitli kadrolardan görevlendiriliyorlar. 

Bu kadrolar, yeni başlamış bir projede çalışacak inşaat işçileri, temizlik personelleri, hasta bakım personelleri, danışmanlar ya da özel güvenlik görevliler olabileceği gibi, danışmanlar, mühendisler veya psikologlar gibi meslek dallarından da olabiliyorlar. 

İlanlar yayımlanıyor, başvurular alınıyor

İŞKUR üzerinden TYP kapsamında yayımlanan ilanlar kamuoyuna duyuruluyor. Bu ilanlara başvurular alınıyor ve 40 bin civarında TYP üzerinden personel alımı yapıldığını söylemek mümkün. 

Bakanlıklar, hastaneler, okullar veya üniversiteler gibi kamuya yakından veya uzaktan ilişkisi söz konusu olan çok sayıda kuruluşta görevlendirilecek personeller alınıyor. 

Bahsi geçen TYP kapsamındaki alımlara da aynı zamanda öğrenciler başvuru yapabiliyorlar. Açıköğretim fakültesi dışında eğitim gören öğrenciler, yaz dönemlerinde harçlıklarını çıkarabilmek için ilanlara başvuru yapıp, maaş imkanına sahip olabiliyorlar. 

Yayımlanan bu ilanlarda, başvuru yapan kişiler haftada 3 gün çalışma imkanıyla, 2 bin 400 TL maaş alabiliyorlar. Çok sayıda kurum ve kuruluş bünyesinde, belirtilen şartları taşımaları durumunda geçici süreli (genellikle 6 ay veya daha kısa süreli) çalışma fırsatı yakalıyorlar. 

Hem okumak, hem de ailesine yük olmadan kendi harçlıklarını bir miktar da olsa çıkartmak isteyen öğrenciler için önemli bir imkan olarak kayıtlarda yerini alan bu uygulama, şuan itibariyle başlatılmış durumdadır.


Yorumlar