Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2 Bin 372 Devlet Memuru, Sözleşmeli Personel, Kamu İşçisi ve Askeri Personel Alımı Gerçekleşecek

Bilindiği üzere kamu kurumların bir bölümü personel alım ilanlarını Devlet Personel Başkanlığı'nın web sayfası üzerinden yayımlıyor.

Abone ol
Abone ol 07 Mayıs 2019 10:25

Devlet Personel Başkanlığı'nın web sayfası üzerinden yayımlanan memur personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar; Sözleşmeli Personel Alım İlanları, Askeri Personel Alım İlanları, Sürekli İşçi Alım İlanları ve KPSS B Grubu Personel Alım İlanları kategorilerinden yayımlanan ilanlara başvuru yapacaklar.

Askeri Personel Alım İlanları

DPB'de yayımlanan askeri personel alım ilanlarında başvuru süreci devam eden tek ilan Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine yapılacak olan 1640 sözleşmeli er alım ilanı. Bu ilana adaylar KPSS'siz ve en az ilkokul mezunu olmak koşuluyla başvuru yapabilecekler.

KPSS B Grubu Personel Alım İlanları

Bu kadro için yayımlanan personel alım ilanlarında tek bir kurum için ilan bulunuyor. TÜBİTAK tarafından ilan edilen alım ilanında 142 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Bu ilan içinde adaylardan KPSS puan şartı talep edilmiyor.

Sürekli İşçi Alım İlanları

Devlet Personel Başkanlığı'nca yayımlanan sürekli işçi alım ilanlarında 500 işçi alımı için ilan bulunuyor. Bu ilana göre Türkiye Taşkömürü Kurumu KPSS'siz en az ilkokul mezunu adaylar arasından işçi alımı yapacak. Alımlarda dikkat çeken koşullardan bir tanesi de 32 yaşından gün almamış olmak şartı.

Sözleşmeli Personel Alım İlanları

DPB'de en çok alım ilanına sahip olan kategori bu alan. DPB'de sözleşmeli personel alımı için ilan yayımlayan 8 farklı kurum bulunuyor. Bu kurumlar yayımladıkları ilanlar ile 50, 60 KPSS puan şartlarıyla personel alımı yapacaklarını ilan ettiler.

O kurumlar; Kocaöz Belediye Başkanlığı, Marmara Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı, Gaziantep Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Sayıştay Başkanlığı.


Yorumlar