Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

1486 Özel Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

Türkiye genelinde bir çok il ve ilçede yapılacak alımlar İŞKUR üzerinden açıklandı. Silahlı ya da silahsız özel güvenlik görevlisi alımlarında başvurular nasıl yapılır?

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2018 15:13

İŞKUR üzerinden açıklanan ilanlarda silahlı ya da silahsız özel güvenlik kimlik kartına sahip olan adaylar için 1486 ilan açıklandı. 

İlan detayları da belli oldu. Buna göre adayların bazı genel ve özel başvuru şartlarına sahip olması gerekmektedir.

5188 sayılı özel güvenlik kimlik kartına sahip olan adayların başvuru yapabilecekleri alımlarda büyük şehirlerden Ankara, İzmir, İstanbul Bursa çoğunlukta olmak üzere firmaların özel güvenliğinin sağlanması için görevlendirilecekler.

Başvuru genel şartlarda 18 yaşını tamamlamış olmak, 19 yaşından gün almış olmak, silahlı güvenlik görevlisine başvuru yapacak olan adayların en az 21 yaşını doldurmuş olmaları gerekli olacak. 

Ayrıca sicil kaydının bulunmaması, haklarında kamu haklarından mahrum kararı bulunmaması gerekli olacak. eğitim şartlarında en az lise mezunu olmak, vardiyalı çalışmaya uygun olmak 5188 sayılı kanunda belirtilen şartlarda güvenlik kimlik kartına sahip olmak istenilmektedir. 

Bu kimlik belgesine sahip olmak için özel öğrenim gören kurslarda silahsız güvenlikçi için 100 saat, silahlı güvenlikçi için ise 120 saat ders görmeleri gerekmektedir. 

Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yılda 6 kez yapılan ÖGG sınavından başarılı olmak gerekmektedir. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılabilecek. Adayların son başvuru tarihinden önce başvuru yapması gerekecek.

İlanlara erişmek için: https://goo.gl/dvFod5


Yorumlar