Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

10 Bin Çarşı ve Mahalle Bekçiliği İçin Bekçilik Sınavından 50 Puan Almak Yetecek

Bekçilik için 50 puan alması yetecek. 10 Bin 500 Bekçi Alınacak. 

Abone ol
Abone ol 08 Şubat 2019 19:38

2018 Kasım ayında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin bekçi alımı için kadro ihdas edilmişti. 

Alınacak olan bekçiler taşra teşkilatında istihdam edilecektir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bekçi alımları için bekleyenlere müjdeli bir haber vererek bekçi kadrosuna 500 kişi daha ekledi. Böylece 2019 yılı içinde 10 bin 500 bekçi alımı yapılacaktır.

Bekçiler için kadro ihdası 13 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete ile yapılmıştı. Bu tarihten beri bekçi alımı için henüz ilana çıkılmadı. Şu anda 7 bin bekçi alımları halen devam ediyor. 

Alınmakta olan bekçilerin eğitim sürecinin tamamlanması ve göreve başlamaları ile yeniden alım için duyuru yayımlanması bekleniyor.

Sınavdan 50 Almak Yeterli; Çarşı ve mahalle bekçisi alımı için yazılı sınav, sözlü sınav ve fiziki yeterlilik sınavı yapılacaktır. Yazılı sınavda Türkçe, sosyal bilgiler, fen, hayat bilgisi, matematik ve genel kültür alanlarından sorular yöneltilecek. Bu sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek ve 50 puan ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacak.

Bu sınavdan sonra fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat olacağı için taban puan düşük tutuluyor. Böylece yazılı sınavdan çok sayıda adayın başarılı olması sağlanarak alım yapılacak kontenjan doldurulacak.


Yorumlar