Anasayfa /  Foto Galeri

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu!

Memur ve emekliler 2022 yılında yapılacak zam oranını merakla bekliyordu. Enflasyon rakamının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu. Bu rakamlara göre memur ve memur emeklinin 2022 yılı ilk altı aylık dönemde alacağı maaş ...

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu! - Sayfa 1

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı TÜİK'in bugün açıkladığı enflasyon oranlarındaydı. TÜİK aralık ayı enflasyonu ile 2021 yılı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon aralık ayında yüzde 13.58 arttı. Bu artışla birlikte yıllık enflasyon da yüzde 36.08 oldu. Bu rakamların açıklanmasıyla beraber emeklilere yapılacak olan zam oranı da resmen belli oldu. İşte 2022 yılının ocak ayında enflasyon oranında zam olacak alan emeklilerin zam miktarı.

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu! - Sayfa 2

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı aralık ayı enflasyonuna çevrilmişti. Aralık ayı enflasyonunun belli olmasıyla birlikte ocak 2022 yılında memur, memur emeklisi ve SGK ile Bağ-Kur'a tabi olan emeklilerin de alacağı zam oranı da belli oldu.

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu! - Sayfa 3

Emekliler yılda iki defa zam alıyor. Emekli vatandaşlar son olarak temmuz ayında maaşlarına zam almıştı. Emekli maaşlarına temmuz 2021'de yüzde 8.45 lira zam yapılmıştı. Emeklilerin gözü kulağı ise temmuz sonrası TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranındaydı.

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu! - Sayfa 4

TİÜK'in açıkladığı enflasyon oranları ise Temmuz ayında yüzde 1,80, Ağustos ayında yüzde 1,12, Eylül ayında yüzde 1,25, Ekim ayında yüzde 2,39, Kasım ayında ise yüzde 3, 51 olmuştu.  Böylelikle 5 aylık enflasyon oranı yüzde 10,47’ye ulaştı.