Anasayfa /  Foto Galeri

Memur ve emekliler 3600 ek gösterge toplantısını bekliyor!

Milyonlarca kamu çalışanı ve emeklinin dört gözle beklediği 3600 ek gösterge çalışmalarında mutlu sona yaklaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları ile Çalışma Bakanlığı bürokratlarının hazırladığı alternatifli 3600 ek gösterge taslakları netleşmeye başladı. Bu taslaklara göre bir karar verilecek. Yarın yapılacak ikinci toplantıda sendikaların talepleri de alınacak.

Memur ve emekliler 3600 ek gösterge toplantısını bekliyor! - Sayfa 1

Hükümet ve Memur-Sen'in taraf olduğu 3600 Ek Gösterge Komisyonu ikinci toplantısını yarın yapacak. Yüz binlerce kamu çalışanının merakla yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde süreç devam ediyor. İlk toplantısını 16 Şubat'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapan 3600 Ek Gösterge Komisyonu, yarın ikinci kez toplanacak.

Memur ve emekliler 3600 ek gösterge toplantısını bekliyor! - Sayfa 2

MEMUR MAAŞI, EMEKLİ AYLIĞI VE EMEKLİ İKRAMİYELERİ DEĞİŞİYOR 
1995 yılında 657 sayılı yasanın ekli cetvelinde belirlenen ek gösterge rakamları zamanla yapılan değişikliklerle farklılıklar göstermeye başladı. Memurların maaşlarının belirlenmesinde kullanılan parametrelerden birisi olan ek gösterge aynı zamanda emekli maaşını ve emekli ikramiyelerini de belirliyor.

Memur ve emekliler 3600 ek gösterge toplantısını bekliyor! - Sayfa 3

1995 yılından bu yana zaman zaman yapılan değişikliklerle ile çeşitli meslek gruplarında ek göstergeler artırıldı. Ancak bu durum sistemde adaletsizliklere de yol açtı. Şube müdürü daha az gösterge alırken altında çalışan memurlar yüksek göstergede kaldı. Yapılan düzenleme ile bu düzensizliklerin tarihe karışması amaçlanıyor. Sorunun çözümü için 15'e yakın alternatifli taslaklar hazırlandı. Sendikalar ile yapılan uzlaşı çerçevesinde ek gösterge konusu bütüncül bir yaklaşımla masaya yatırılıyor.

Memur ve emekliler 3600 ek gösterge toplantısını bekliyor! - Sayfa 4

KOORDİNATÖRLÜK BAKAN BİLGİN'DE 
Çalışmalar sırasında işin teknik kısmı ve kapsamı belirlenirken Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı da ek gösterge konusunda bütçe açısından alternatifli çalışmalar hazırlıyor. Bakanlık bürokratları 657 sayılı Kanunun (I) ve (II) sayılı cetvelleri inceleyerek devlet teşkilatında hiyerarşik yapı içerinde yer alan unvanların ek göstergeleri belirleniyor.