Anasayfa /  Foto Galeri

Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? 2022 Bağ-Kur ve SSK emekli maaş zammı açıklanıyor!

Emekli - memur maaşı zammı hakkında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Milyonlarca emekli ve memurun gözü enflasyon rakamlarına çevrilmiş durumda... "Emekli ve memur zammı açıklandı mı? 2022'de Emekli ve memurun maaşı ne kadar olacak?" sorusu peş peşe geliyor. İşte memur ve emekli maaşlarında son dakika haberleri

Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? 2022 Bağ-Kur ve SSK emekli maaş zammı açıklanıyor! - Sayfa 1

Emekli ve memur sabırsızlıkla bu yıl kendilerine yapılacak olan zammı bekliyor. Asgari ücerete yapılan yüzde 50'lik zam sonrası beklentiler iyice artarken herhangi bir açıklama olup olmadığı merak ediliyor. Bu nedenle de "Emekli ve memur zammı açıklandı mı? 2022'de Emekli ve memurun maaşı ne kadar olacak?" diye soruluyor.

Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? 2022 Bağ-Kur ve SSK emekli maaş zammı açıklanıyor! - Sayfa 2

SSK, Bağ-Kur emekliliklerine en alttan yukarı doğru kademeli artış beklenirken, Ocak ayında 2 bin liranın altında olan emeklilere 500 lira eşit zam yapılması öngörülüyor.

Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? 2022 Bağ-Kur ve SSK emekli maaş zammı açıklanıyor! - Sayfa 3

 2022 EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Son 5 aylık enflasyon rakamlarına bakılarak memura 2022'de yapılacak zam oranının şimdiden en az yüzde 12.46 olması kesin. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve memur emeklilerinin maaş zammının yüzde 21.91'i bulması bekleniyor. 

Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? 2022 Bağ-Kur ve SSK emekli maaş zammı açıklanıyor! - Sayfa 4

Kamu çalışanları için ek zammında gündemde olduğu belirtiliyor. Ocak 2022 zammı yüzde 21.91 olursa aile yardımı hariç 2022 en düşük memur maaşı 5 bin 279 liraya yükselecek.