Anasayfa /  Foto Galeri

Memur emeklisinin ek zammı yarın hesaplarda olacak! İşte meslek meslek yeni maaşlar

Memur ve emeklilere yüzde 2.5 ek zam kararı verilmiş ve böylece yüzde 27.9 olan Ocak zammı, yüzde 30.95'e çıkmıştı. Ancak yasanın gecikmesi nedeniyle ek zam maaşlara yansıtılamamıştı. Milyonlarca emekli ek zam farkını yarın almaya başlayacak. İşte meslek meslek ek zam dahil emekli memur maaşları...

Memur emeklisinin ek zammı yarın hesaplarda olacak! İşte meslek meslek yeni maaşlar - Sayfa 1

Memur ve emeklilere yüzde 2.5 ek zam kararı verilmiş ve böylece üzde 27.9 olan Ocak zammı, yüzde 30.95'e çıkmıştı. Ancak yasanın gecikmesi nedeniyle ek zam maaşlara yansıtılamamıştı. Milyonlarca emekli ek zam farkını yarın almaya başlayacak. İşte meslek meslek ek zam dahil emekli memur maaşları.

Memur emeklisinin ek zammı yarın hesaplarda olacak! İşte meslek meslek yeni maaşlar - Sayfa 2

Memur emeklileri her ayın 1'i ile 5'i arasında maaş alıyor. Bu ay enflasyon verileri beklendiğinden, maaşlar ek zamsız olarak yatırıldı. 

Memur emeklisinin ek zammı yarın hesaplarda olacak! İşte meslek meslek yeni maaşlar - Sayfa 3

Yüzde 30.95 zamla oluşan farkı, memur emeklileri 27 Ocak'ta alacak. Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 386 bin kişi, aylıklarında oluşan fark tutarlarını bu tarihte hesaplarında görecek.

Memur emeklisinin ek zammı yarın hesaplarda olacak! İşte meslek meslek yeni maaşlar - Sayfa 4

3 AYLIK ALAN DA VAR
Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; aylıklarını her ay alanlara Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, 3'er aylıklar halinde alanlardan Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarında, Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara 2 aylık tutarında, Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi. Toplam 3 milyar 648 milyon lira fark ödemesi yapılacak.