Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Memur Alım İlanlarına Başvuru Yapabilmek İçin KPSS'ye Girmiş Olmak Yeterli

Kamu kurum ve kuruluşları; DPB, İŞKUR veya kendilerine ait kurumsal web sayfaları üzerinden personel alımları yapılacak.

Abone ol
Abone ol 26 Nisan 2019 22:30

Bu alımlarda adaylardan çeşitli başvuru koşulları talep edilir. Bu koşulların bir bölümü genel başvuru koşulları oluşurken belirleyici koşulların başında KPSS ve öğrenim şartı gelmekte.

KPSS puanının olmasının yeterli olduğu ilanların listesi ise şu şekilde,

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sekreterlik, Muş İl Özel İdaresi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı. Sayıştay Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Ayvacık Belediye Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı

KİMLER MEMUR ALIM İLANLARINA BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet kurumları tarafından yayımlanan kadrolu memur, sözleşmeli personel yada kamu işçisi kadrolarına yapılacak olan personel alımları için adayların genel ve özel başvuru şartların tamamına haiz olmaları gerekiyor.

Bu başvuru koşulları alım yapacak kurumun alım yapacağı pozisyonun gerekliliklerine göre belirleniyor.

Bu şekilde adaylardan talep edilen tüm koşulların ana başlıkları ise şunlar;

Adayların Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan 657 sayılı kanunun 48. maddesine haiz olması gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Kamu Haklarından mahrum olmamak, Alım yapılacak pozisyona göre belirlenen öğrenim şartına haiz olmak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.  

KPSS puan şartını sağlamak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak şartıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Kurumların belirlediği yaş aralığında bulunmak.

Bu koşulların yanında asıl belirleyici olan başvuru koşulları ise; 2018 senesinde yapılan lise, önlisans ve lisans KPSS'ye girmiş olmak, kadrolara göre belirlenen eğitim şartların sağlanması, deneyim, yaş, sertifika gibi koşulların sağlanması.


Yorumlar