Anasayfa /  Sağlık

Meme kanseri oldu üstelik sadece 8 yaşında

Meme kanseri oldu üstelik sadece 8 yaşında

Abone ol
Abone ol 26 Kasım 2015 04:18

8 yaşında meme kanseri oldu.ABD'de yaşayan 8 yaşındaki Chrissy Turner'a meme kanseri tanısı konuldu. Küçük kızın bugüne kadarki en genç meme kanserine yakalanmış kişi olduğu düşünülüyor. Çocuklarda meme kanseri görülme ihtimali ise yok denecek kadar az.

Küçük Chrissy geçen ay göğsünde yumru hisseti ve annesine söyledi. Annesiyle birlikte hastaneye giden küçük kıza

 kanser 

teşhisi konuldu. Chrissy Turner bu hastalıkla savaşan en küçük kişi. Küçük Chrissy'e önümüzdeki ay Angelina Jolie'ye de uygulanan mastektomi yapılacak ve meme dokuları çıkartılacak ve MİLYONDA BİR GÖRÜLÜYOR Bu tip bir

kanserin

ise normalde milyonda bir görülüyor. Kemoterapi ya da radyoterapi küçük Chrissy için çok ağır olacağı için tedavide mastektomi uygulanmasına karar verildi. ANNESİ VE BABASI DA KANSER OLDU Geçmiş yıllarda Chrissy'nin annesi Anette Turner rahim ağzı kanseriyle, Babası Troy Turner ise kan kanseriyle mücadele etti. Ailesi böyle bir durumla karşılaşacağını tahmin ediyordu ama bu kadar erken olmasını beklemiyorlardı. Küçük kızın ailesi tıbbi masrafları karşılamak için bir yardım kampanyası başlattı.

MEME KANSERİ NEDİR?

Memede süt salgısı yapan hücreler tarafından oluşturulan lobül adı verilen oluşumlar bulunmaktadır. Lobüller birleşerek lobları oluşturur. Bu yapılar birbirine süt kanalları ile bağlanır. Bu kanallar meme başına doğru birleşir. Meme kanseri, löbülleri ya da süt kanallarını oluşturan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile meydana gelir. Süt kanallarının yapısından meydana gelen meme kanserine “duktal karsinom” Löbül yapılarından meydana gelen meme kanserine “löbüler karsinom” denir. Meme kanseri kadın kanserleri arasında en yaygın olan ve akciğer kanserinden sonra en sık ölüm nedeni olan kanserdir. Tüm kadın kanserlerinin %24 ünü ve kanserden ölümlerin %14 ünü oluşturmaktadır. Her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanacağı bildirilmektedir. Nadir olarak erkeklerde de meme kanseri görülmektedir. Her 100 kadına karşılık 1 erkek meme kanseri tanısı almaktadır. Meme kanseri görülme sıklığının her yıl arttığı saptanmıştır. Meme kanserinin sık görülmesi, sıklığın giderek artması, erken evrede tedavi edilebilir olması ve erken evrede tanı koyulabilmesinin günümüz koşullarında mümkün olması meme kanserinin önemini arttırmaktadır.

Etiketler Meme Kanseri
Yorumlar