Anasayfa /  Güncel

Melih Gökçek, 'Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetli haline getirenler bunlar'

Katıldığı programda, gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Melih Gökçek, 'Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetli haline getiren 'Fetullahçı Terör Örgütü'dür, dedi.

Abone ol
Abone ol 25 Şubat 2017 23:20

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Habertürk TV'de gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Gökçek'in açıklamalarından satırbaşları;

"REFERANDUMDAN 'EVET' ÇIKACAĞINA EMİNİM"

"Allah'ın izniyle referandumdan 'Evet' çıkacağına eminim. Ben kendi anketlerime güvenen biriyim. Şuan yaptığım anketlere göre yüzde 55. İnşallah bu netice propaganda sürecinde daha da artacak. Tahminim 57-58 bandında inşallah bitiririz. Ankara'nın bir özelliği vardır. Türkiye ortalamasının ya bir puan altında ya bir puan üstünde çıkar. Kararsız yüzde 10 kitle eşit oranda dağılır. Her şeçimde kara propaganda yapan anketler var. Bir hafta on gün daha geçsin, meydanlar ısınsın tekrar anket yapacağım. Bütün partilerin tabanında belirsizlik varsa MHP'nin tabanında da olacak. Ben onları MHP'li kabul etmiyorum. Onlar FETÖ'cüler. Bir kısmı MHP'li gibi gözüküyor, bir kısmı CHP'li gibi gözüküyor."

"BÜTÜN CİNAYETLERİN ARDINDA FETÖ VAR"

"Türkiye'de ne kadar ortaya çıkan kaset olayı varsa hiç şüphesiz altında FETÖ var. Adamlar için insaların özeline girmek onlara karşı bunu tehdit olarak kullanmak meşru bir şey. Türkiye'deki cinayetlerin hepsinin altında bunlar var. Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink, hepsinin altında bunlar vardır. Rus büyükelçisini öldürten direkt FETÖ. Rus uçağını düşüren yine bunlar. ASELSAN mühendislerinin ölümü... DEAŞ ile iç içeler. Allah korusun darbe başarılı olsaydı DEAŞ militanlarını iççatışma çıkarmak için Türkiye'ye getireceklerdi. Yedi tane helikopter hazırlamışlar bunun için. Cemaat 17-25 Aralık'ta FETÖ'ye dönüştü. Ankara'dan ve bütün Türkiye'den yararlandılar. Biz AK Partililer olarak belirli bir dönemde Fetullah Gülen'in ekibine sahip çıktığımız inkar etmiyoruz. Seri katil olduklarını görünce ilişkimizi kestik. FETÖ'cüler Kılıçdaroğlu'nu esir aldılar. Danışmanları FETÖ'cü. 17-25'ten FETö işlerini CHP ile götürdü. Şuan da o milletvekilleri ayrılmadı. Sen hala FETÖ'ye tek kelime etmiyorsun. "

"AK Parti'de genel olarak temizlendi. İçinden yine çıkabilir ama bakanlarda Bylock iddiası bir propagandadır. FETÖ'ye bağlı AK Parti milletvekili olsaydı referandum kararı meclisten çıkar mıydı? Bu adamlar çok vahşi. bunlarda acıma ve merhamet yok."

'YENİDEN DARBE GİRİŞİMİ' İDDİALARI

"FETÖ inanılmaz bir moral bozukluğu içerisinde. Hergün itirafçılar artıyor. Bunun nedeni tabanının moralini yüksek tutmak istemesi. Şimdi söyledikleri 15 Mart - 15 Nisan arası Türkiye'de yeni bir darbe bekleyin iddiası. Bu işi karıştırmaya çalışan kim? FETÖ'cüler. Türkiye'de Allah'ın izniyle darbe olma ihtimali bana göre sıfırdır. Türkiye'de inanılmaz bir bireysel silahlanma var. Tehlikeli bir şey. Millet 'Darbe olursa ben kendimi nasıl koruyacağım?' dedi. Herhangi bir darbe olduğu zaman millet sokağa silahla dökülür arkadaş. Silahla çıkarsa da olay biter. Siz bu milletle baş edebilir misiniz ya? Öyle geçen seferki gibi sekiz on saatte sürmez."

"FETÖ'cülerin bundan sonra yapmaya teşebbüs edecekleri tek şey suikasttir. Cumhurbaşkanımıza yapmak isterler, Bakanlarımıza yapmak isterler, muhalefet liderlerine yapmak isterler. Sırf ortalık karışsın diye isterler. İkincisi hapiste olanların vatandaşları tahrik ederek isyan çıkarmaları. FETÖ'ciler hapishanelerden kaçmaya çalışacaklar. Bu konuda benim değişik yerlerden duyumum var. Yapmak istedikleri bu olacak. Ama devlet bunu duyduğu için önlemini alıyor alacakta. FETÖ'nün bir süre sonra ABD'yi de teslim alma planları var. Bunu kendi kalaklarımla da duydum."

"DİKMEN'E ATTIKLARI BOMBA 150 METRE UZAĞIMA DÜŞTÜ"

"Eğer 15 Temmuz olmasaydı biz bu adamları temizleyemezdik. Adamlar bir anda kendi elleriyle kendilerini ifşa ettiler. Şer bir olaydı ancak hayra tebliğ oldu. Bakın dikkatinizi çekti mi? Cumhurbaşkanı yakalanmadı, Başbakan yakalanmadı, bir tane bakan yakalanmadı, ben yakalanmadım. Herkesi tekip ettiler ama Allah'ın lutfu hiç birimizi yakalayamadılar. Yerimi tespit etmişler. Dikmen'e attıkları bomba 150 metre uzağıma düştü. Ben belediye çalışanlarımla gurur duyuyorum. Ankara'da 11 ayrı merkezde çatışma yaşandı. Polatlı'dan füzeleri çıkarmışlar. Füze atacaklardı ya. Gölbaşı'na atılan bomba şimdiye kadar PKK'ya atılmamış bir bomba. Böyle bir şey var mı ya? Ama milletimiz toplandı ve darbeyi engelledi."

YENİDEN ADAY OLACAK MI?

"Allah nasip ederse, parti başkanım da uygun görürse, vatandaşta oy verirse bir dönem daha hizmet etmek istiyorum. Yapacağıma inanıyorum. Belediye başkanlığım halk tarafından beğenilmese beş defa üst üste seçilemezdim diye düşünüyorum."

'DOLARI DÜŞÜRDÜ' İDDİALARI

"Özellikle FETÖ'cüler benden inanılmaz şekilde rahatsız. Bir insan en güzel şekilde nasıl yıpratılır? Yalan yanlış haberlerle. Yav o kadar saçma bir iddia olabilir mi? 650 milyon doları ben nasıl getireceğim? Böyle bir aptallık, saçmalık, geri zekalılık var mı? Bunu yapan adam FETÖ'ye çalışıyor. İnsanları karala, iftira at. O kadar ters o kadar ahlıksızca bir iddia ki. Bu iddiaların sahiplerini takip edip yakalatıyorum."

ANKARA PROJELERİ NELER?

"Güvenpark'taki dolmuş duraklarını yerin altına almak istiyorum. Şimdi yerin altına Keçiören metrosu geliyor. Metro için orası kazılacak. Hazır kazılmışken biz de dedik bunları aşağı indirelim. Bu konusa referandum yapmayı planlıyorum. Ankapark Avrupa'nın en büyük parkı. 1265 oyuncak var. Bu bir rekor. Parkın içinde 86 bin metre kare kapalı alan var. Dubai on bin metrekareyi bir milyar dolara yaptı. Bizimkinin maliyeti 500 milyon dolar. İddia ediyorum dünyadaki benzerkeri arasında tartışmasız en ucuz olan park. 450 oyuncaklı bölümü ücretli yapacağız. Oyuncaklarının yüzde 80'inin montajı bitti. Şuanda uluslararası işletmeci arıyoruz. Çinliler talip, Katarlılar talip, Arabistan'dan ilgilenenler var. Ağustos sonunda bitirmek istiyoruz."

"Ben dikey mimarinin yerine göre yapılabileceğine inanıyorum. Ver çıksın ver çıksın tabiki olmaz. Alanlarını ciddi olarak dengelersen olur. Bilkent Şehir Hastanesi projesinde ODTÜ kilit adres, rektör anlayışlımolursa çözülür. "

habertürk


Yorumlar