Anasayfa /  Popüler

Melek Mosso'nun konseri neden iptal edildi? Melek Mosso kimdir?

Melek Mosso'nun konseri neden iptal edildi soruları, Melek Mosso'nun Isparta uluslararası Gül Festivali’ndeki konserinin iptal edilmesi sonrası araştırılmaya başlandı. Peki Melek Mosso kimdir ve konser neden iptal edildi?

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2022 00:32

Melek Mosso'nun konseri neden iptal edildi soruları, Melek Mosso'nun 3 Haziran'da Isparta'da yapacağı konserin iptal olması sonrası araştırılıyor. Peki Melek Mosso'nun konseri neden iptal edildi? Melek Mosso kimdir?

Ünlü şarkıcı Melek Mosso'nun 3 Haziran 2022 tarihinde Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında bir konser vereceği açıklanmıştı. Isparta Belediyesi tarafından da duyurusu yapılan konserin iptal edildiği belirtildi. Peki Melek Mosso'nun konseri neden iptal edildi?

YENİ KONSER AFİŞİNDE MELEK MOSSO YOK

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in sosyal medya hesabından paylaştığı "Isparta Uluslararası Gül Festivalimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız" yazılı mesajında da Melek Mosso'nun olmaması dikkatlerden kaçmadı. 

Melek Mosso'nun konseri neden iptal edildi

BAZI VAKIF VE DERNEKLERDEN TEPKİ GELMİŞTİ

Bazı sivil toplum kuruluşları Mosso'nun kentte konser düzenlemesine karşı çıkmıştı. Melek Mosso'nun konserinin iptal edilmesini isteyenlerden biri de Anadolu Gençlik Vakfı olmuş ve şu açıklamayı yapmıştı:

Ahlaksızlığı özendiren hiçbir şarkıcı halkımız nezdinde sanatçı olarak kabul görmeyecektir. Bu ve benzeri şarkıcıların Isparta'mız da yeri yoktur.

"BU VE BENZERİ SANATÇILARIN ISPARTA'DA YERİ YOK"

Öte yandan İslamcı Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı da ortak açıklamayla yapılacak olan konsere tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Son zamanlarda Isparta Belediyesi halkımızın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan konserler düzenlemektedir. Ekonomik olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bu zamanlarda halkımızın vergileriyle düzenlenen gençlerimizin ahlaki erozyona sebep olan bu tür etkinlikler halkımız nezdinde kabul görmemekte ve rahatsızlık oluşturmaktadır. İlerleyen günlerde düzenlenecek Gül Festivali'nde yer verilecek olan Melek Mosso isimli şarkıcının konseri bu rahatsızlığı ayyuka çıkarmıştır. Ahlaksızlığı özendiren hiçbir şarkıcı halkımız nezdinde sanatçı olarak kabul görmeyecektir. Bu ve benzeri şarkıcıların Isparta'mız da yeri yoktur. Milli ve manevi değerlerimize zarar veren, geleceğimiz olan gençlerimize kötü örnek olan bu konserlerin derhal iptal edilmesini Isparta Halkı ve Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi olarak Isparta Belediyemizden ve Isparta Valiliğimizden talep etmekteyiz" sözlerine yer verildi.

Olayın aslı ne?

Sanatçı Melek Mosso 2019'daki bir konserinde "Açmak istiyorsanız açın, konuşmak istiyorsanız konuşun. Kimsenin nasıl davranmanız gerektiğini, ne yapmanız gerektiğini, nasıl giyinmeniz gerektiğini söylemesine ihtiyacınız yok kızlar. Sizin kendi kanatlarınız var. Kimsenin kanatları altında durmaya ihtiyacınız yok. Uçun. Aksini söyleyenlere b... alırsın diyoruz" demiş ve skandal bir el hareketi yapmıştı.

HANDE YENER VE ECE SEÇKİN DE AYNI KONUDAN MUZDARİP

Melek Mosso'nun yanısıra bundan daha önce Hande Yener ve Ece Seçkin'in konserlerinin iptal edilmesi için de çeşitli makamlardan başvurular yapılmıştı.

Melek Mosso kimdir?

Melek Mosso 11 Kasım 1988'de Kayseri'de dünyaya geldi. Müziğe 7 yaşında ilk bestesini yaparak ilk adımını attı. 9 yaşında Denizli Belediye Konservatuvarı'nda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. Daha sonrasında Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimine devam etti. Lise döneminde yan flüt çalmaya başladı. Üniversite öğrenimini Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nde tamamladı. Öğrenim hayatı boyunca korist ve solistlik yaptı.

Yorumlar