Anasayfa /  Medya

Yeneroğlu: Erdoğan bir başarı örneğidir

AK Partili Yeneroğlu’ndan Alman kanalında Türkiye düşmanlarını ve PKK sevicileri susturan açıklamalar yaptı.

Abone ol
Abone ol 26 Mart 2017 00:04

Neredeyse tüm 'Evet' kampanyalarının engellendiği Almanya'da yayın yapan ZDF'ye konuşan Yeneroğlu, 'Niçin bundan sonra referandum çalışması yapmayacaksınız' sorusuna tokat gibi yanıt verdi.

Terör yuvası haline gelen Almanya'da PKK'nın rahatlıkla miting yapmasını sert bir dille eleştiren Yeneroğlu Alman medyasının pek çok şeyi gizlediğini kaydetti. Yeneroğlu hafta sonu Almanya'da gerçekleştirilen gösterinin PKK'nın taşeron yapılanması NAV-DEM tarafından organize edildiğini kaydetti. Yeneroğlu ayrıca Almanya'nın 1993 yılında PKK için getirilen yasak kararına bu örgütün de dahil olduğunu ancak kararların sadece kağıt üzerinde kaldığını ve bir türlü uygulamaya geçilmediğini açıkladı ve 'Bu gösteriye müsade edilmemeliydi. Eğer bir terör örgütü yasaklanıyorsa bu yasak sadece kağıt üzerinde kalamaz, uygulamaya konulmak zorundadır' dedi.

Gösteride terör örgütünü destekleyen onbinlerce kişinin yürüdüğünü ve burada küstah açıklamaların yapıldığını kaydeden Yeneroğlu 'Herkes kullandığı dile dikkat etsin' dedi. 

ERDOĞAN'I DESTEKLEYENLERDEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

Yeneroğlu açıklamasında gurbetçi vatandaşların karşılaştığı zorlukları da dile getirirken 'Bugün elime bir broşür geçti ve broşürde 'Erdoğan'ı destekledikleri için Türklerden artık alışveriş yapmayalım' yazıyordu. 

ERDOĞAN'A DİKTATÖR DENİLİNCE NEDEN KİMSE GÖRMÜYOR?

Programa katılan P.Ziemiak'ın Angela Merkel'in mi yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mı dilinin  yanlış olduğu sorusuna Yeneroğlu 'Erdoğan 2015 yılından bu yana sürekli diktatör olarak tasvir ediliyor, durmadan Adolf Hitler'e benzetiliyor. Bunu neden kimse görmüyor? diye sordu.

ERDOĞAN BİR BAŞARI ÖRNEĞİDİR

Programda sürekli mağdur edebiyatı yaptığını söyleyen sunucuya cevap veren Yeneroğlu 'Benim de, Erdoğan'ın da AK Parti'nin de Türkiye'nin de mağdur edebiyatına ihtiyacı yok. AK Parti 15 senedir iktidarda ve başarısını kanıtladı. Bizler başarı örneğiyiz. Asıl mağdur edebiyatı yapan sizsiniz' dedi.

NEDEN ALMANYA'DA SİYASET YAPMADINIZ?

Yeneroğlu 'Almanya'da siyaset yapmadınız da Ankara'ya gittiniz' sorusuna da Müslümanlara yönelik saldırıları ve ırkçılığı hatırlatarak 'Ben 20 yıldan fazla bir süre SPD üyesiydim. Mütedeyyin bir Müslüman olarak Almanya'da aktif siyaset yapmama müsade edilmezdi' ifadelerini kullandı.

CEM ÖZDEMİR'İ ZORLAYAN KANDİL SORUSU

Türkiye ve İslam düşmanlığı ile tanınan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in 'Bizim Müslümanlarla sorunumuz yok, bizim sorunumuz Türkiye'den direktif alan dini cemaatlerle' çıkışına Yeneroğlu'ndan Özdemir'i terleten soru geldi. Yeneroğlu'nun 'Peki Kandil'den emir alan ve sizin el üstünde tutup desteklediğiniz dernekler, bunları görmezden mi geliyorsunuz?' sorusuna Özdemir cevap veremedi. Cem Özdemir'in sürekli Türkiye aleyhinde ve diktatörlüğe doğru ilerlediği iddialarını sert bir dille eleştiren Yeneroğlu 'Bunlar hakikatle örtüşmüyor' dedi.


Etiketler ZDF Yeneroğlu
Yorumlar