Anasayfa /  Medya

Yaşar Özel son hali kaç yaşında öldü eşi ve çocukları kimdir?

Ses sanatçısı Yaşar Özel hayatını kaybetti ölüm haberi başta yakınları olmak üzere sevenlerini üzdü. Peki Yaşar Özel kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve neden öldü, hastalığı ne?

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2019 15:43

Ses sanatçısı Yaşar Özel hayatını kaybetti ölüm haberi başta yakınları olmak üzere sevenlerini üzdü. Peki Yaşar Özel kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve neden öldü, hastalığı ne?

Bir süredir tedavi gören ünlü ses sanatçısı Yaşar Özel 85 yaşında hayatını kaybetti. 1980'li yıllarda sesinin rengi ve farklı tarzıyla Türk Sanat Müziği içerisinde ayrı bir yer oluşturan Yaşar Özel, müzik hayatı boyunca sayısız konsere imza atmıştı. Peki, Yaşar Özel kimdir? İşte, Yaşar Özel'in biyografisi...

Diyarbakır'da 1934 yılında dünyaya gelen Özel, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 1955 yılında Ankara'ya gelen Özel, 1959'da sınavla Ankara Radyosu'na girdi.

Sanatçı, 1979'da da İstanbul Radyosuna geçerek, o yıllarda sesinin rengi ve farklı tarzıyla Türk sanat müziği içerisinde ayrı bir ekol ortaya koydu.

Çalışmalarında Türk Sanat Müziğinin özünü koruyarak bugüne uygun bir anlayışla tekrar yorumlayan Yaşar Özel, sanat hayatı boyunca müziğin yeni nesiller tarafından en doğru şekilde anlaşılarak ileri noktalara taşınması için çalıştı.

Özel, 2010 yılından itibaren Kadıköy Belediyesi'ne bağlı Caddebostan Gönüllü Merkezinde "Yaşar Özel TSM Sanat Topluluğunun" şefliğini yürüterek, aynı zamanda İBB Kültür AŞ'nin sanatçısı olarak çeşitli konserler verdi.

Türk Sanat Müziğini hem yurt içinde hem de yurt dışında verdiği konserlerle yerli ve yabancı müzikseverlere tanıtan sanatçı, evli ve iki çocuk babasıydı.


Yorumlar