Anasayfa /  Medya

Müge Anlı'ya tepki yağmuru! Birgül Memiş'in çocuğuna kim bakacak?

Müge Anlı'da haftalardır işlenen Birgül Memiş konusu, DNA sonuçlarının açıklanmasıyla iyice alevlendi. Babasının Faruk Aydın olmadığı anlaşılan Birgül Memiş'in çocuğu için bakanlık harekete geçti. İşte yaşananlar...

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2018 15:45

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında işlenen Birgül Memiş konusuna el attı. 

Programına katılarak 4 yaşındaki oğlunun eski eşi Faruk Aydın'dan değil sevgilisinden olduğunu söyleyen Birgül Memiş'in çocuğuna DNA testi yapıldı. Müge Anlı, baba ile oğlundan DNA testi için örnek aldırdı ve sonuçları canlı yayında hiç bir gizlilik gözetilmeden paylaşıldı. Çocuğun kendisinden olmadığını öğrenen Faruk Aydın, canlı yayında eski eşi Birgül Memiş'e saldırdı.

Neler oldu?

Müge Anlı'da DNA raporu açıklanınca ortalık karıştı. Bugün Müge Anlı ile Tatlı Sert'te Birgül Memiş'in oğlu Görkem'in kimde kalacağı konusu tartışıldı. 6 Aralık Müge Anlı canlı yayınında Müge Anlı'nın açıkladığı DNA testi sonucuna göre Faruk Aydın'ın Görkem'in babası olamayacağı ortaya çıktı. Bu sonuçtan sonra üzülen ve öfkesine yenik düşerek Birgül Memiş'e canlı yayında saldıran Faruk Aydın, Görkem'in kaderiyle ilgili yeni oluşumlara sebep oldu. Yaşanan tatsız olaydan sonra Müge Anlı ile Tatlı Sert programına Sosyal Hizmetler Uzmanları geldi ve 4 yaşındaki Görkem'i koruma altına aldı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Anlı'nın Faruk'u yayında tutmasına sosyal medyada tepki yağdı. Bir kullanıcı, "Canlı yayında Birgül Memiş'e saldıran Faruk Aydın, hiçbir şey olmamış gibi yayında kalmaya devam etti. Kadınlara hiçbir bahaneyle şiddet gösteremezsiniz. Kadına gösterdiği şiddeti canlı yayınlayanlar, faili neden hala ekranlarda tuttuklarını açıklasın" diyerek duruma sert çıktı.

Diğer bir kullanıcı ise "Bir kadın programında hem canlı canlı kadın dövdüren hem de pişkin pişkin devam eden Müge Anlı ve ekibini protesto ediyoruz" diye tepkisini gösterdi. Bu ve benzeri tepkiler gün içinde de devam etti.

BİRGÜL MEMİŞ'İN OĞLU KİMDE KALACAK?

Müge Anlı'da DNA testi açıklandı ve sonuca göre Görkem'in babası Faruk Aydın çıkmadı. Bunun üzerine canlı yayında yaşanan gelişmelerden sonra çocuk, Sosyal Hizmetler tarafından koruma altına alındı. Peki, küçük Görkem hayatına nerede devam edecek? Küçük Görkem'in nerede yaşayacağına incelemelerden sonra karar verilecek. Ancak incelemeler sonuçlanana kadar Sosyal Hizmetler'de kalmaya devam edecek. Faruk Aydın'ın çocuğa bakmaya devam etmek istediğini söylemesi üzerine Sosyal Hizmetler'den gelen cevap, "Çocuğa iyi bakacağınıza emin olursak, şartlar el verirse koruyucu aile olarak verilebilir. Ancak biz böyle bir konuda risk almıyoruz. Çünkü daha önce de başımıza böyle bir konu geldi, çocuğun ölüm haberini aldık. Bu sebepten annenin de yaşadığı ortamı ve çocuğuna iyi bakıp bakamayacağını araştıracağız. Çocuk için en doğru karar neyse o olacak." oldu.

FARUK AYDIN MÜGE ANLI'YA CANLI YAYINDA TELEFONUNDAN NE GÖSTERDİ?

Faruk Aydın canlı yayında Müge Anlı'ya bir fotoğraf göstermek istediğini söyledi. 2-3 ay önce Birgül Mmeiş'in kendisine gönderdiğini iddia ettiği fotoğraf Birgül ile sevgilisinin fotoğrafıydı. Faruk Aydın Müge Anlı'ya, "Bana böyle fotoğaflar gönderiyor, dün de mesaj attı. Müge Hanım Birgül beni bu tarz mesajlarla tahrik ediyor." deyince Birgül Memiş, "O fotoğrafı ben atmadım, Whatsapp profil fotoğrafımdı, oradan almıştır." sözleriyle kendisini savundu. Müge Anlı her iki tarafa da "Böyle şeyler yapmayın. Zaten boşanmışsınız da, çocuğun babası da Faruk olmadığına göre hiçbir ortak durumunuz kalmadı. Bundan sonra birbiriniz için bir yabancısınız." şeklinde konuştu.

Öte yandan DNA testiyle Türkiye'nin gündemine oturan 4 yaşındaki çocuğun kişisel haklarının bir canlı yayında ihlal edilmesi sosyal medyada büyük tepki çekti. Küçük çocuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı.


Yorumlar