Anasayfa /  Medya

MasterChef Türkiye'de final haftasına doğru ilerlerken mutfakta neler oldu? Ranini.tv yorumladı

Tv8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de final haftası geldi çattı. Yarışma da hayallerine kavuşmayı bekleyen yarışmacıların heyecanları dorukta. Peki mutfakta işler nasıl gidiyor. Zeynep Gönenli yorumladı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2018 17:39


Zeynep Gönenli

Günler günleri hızla kovaladı ve MasterChef Türkiye’de final haftasına geldik. Bir yandan da ikinci sezon için seçmeler başladı bile. Açıkçası ilk bölümlerinde MasterChef’i pek sevmemiştim, yabancı format bizim kavgalı reality show hallerimizle birleşince biraz havada kalmıştı ama bölümler ilerledikçe yerli içerik ağır basmaya başladı, şefler daha kendileri gibi oldular ve bildiğimiz Survivor usulü kavgalı bir reality show halini aldı. Böyle formatları sevmiyorsanız pek kafanız kaldırmayabilir ama ben severim, o yüzden MasterChef’e de alıştım. Bir de haftalar geçip kadroyu iyice tanıdıkça daha güzel oluyor bu yarışmalar, yine öyle oldu.

Yarışmadan yarı finalde elenen ismin Hakan olmasıyla final dörtlüsü Kerem, Uğur, Meltem ve Burcu oldu. Hakan daha 19 yaşında, tam da yaşının gerektirdiği gibi deli dolu bir çocuk. Mutfak işlerinden çok anlayan birisi değilim ama 19 yaşındaki kendi halimle kıyaslamam gerekirse elinin bu işlere epey yatkın olduğunu söyleyebilirim ama bu pek manalı bir kriter olmaz tabii. Kendisine mutfak maceralarında bol başarılar diliyorum.

Gelelim final dörtlümüze. Aralarında en sevdiğim Burcu. Hem sakinliği, hem konuşmaları hoşuma gidiyor, mutfak konusunda yine Burcu için de çok fazla yorum yapmam mümkün değil, bana göre hepsi başarılı zaten ama şeflerle arasındaki iletişim de genelde iyi Burcu’nun, pek öyle parlayan, bağırıp çağıran bir kız değil. Burcu cepte. Meltem’i de seviyorum aslında ama sanki mutfak stresi içinde diğer üç finalist kadar şansı yok gibime geliyor. Uğur’la Kerem’e gelecek olursak; Uğur’un hırslarını göstermeme konusu üzerinde biraz çalışması lazım gibi. O da daha çok genç ve kendini bu kadar belli etmemeyi öğrenmezse ekip çalışmalarında problem yaşaması kaçınılmaz. Sinsice gizlesin içinden geçenleri demiyorum ama bir nebze rahat görünmesi şart. Kerem ise çok güvenli görünüyor ama çabuk hislenen birisi aslında, onun da biraz güçlenmesi iyi olur. Yemek konusunda ikisi de bazen çok iyi bazen de çok kötü olabiliyor ama yarışma ortamı dışında net iyi yemek yaptıklarına eminim, bu işe kafa yoran ve elleri de yatkın insanlar.

Bir de jüriden bahsetmek isterim. Kendi aralarında tutturdukları denge çok başarılıydı, gördüğüm en iyi anlaşan jürilerden oldular. İkinci sezon da aynı şekilde devam ettiklerini görmek isterim. Hazer Amani’nin bazen dayanamayıp arkada Somer Sivrioğlu ile inceden gülmesi, Mehmet Yalçınkaya’nın bazen yarışmayı filan bir tarafa bırakıp gerçekten sinirlendiğini hissetmemiz ve sinirlendiğinde evladına laf anlatmaya çalışan asabi ebeveyn gibi olması hep hoşuma giden kısımlardan oldu. Bu hallerini bozmasınlar yeter ikinci sezon için de.




Yorumlar