Anasayfa /  Medya

Hadi ipucu sorusu: Mandıra Filozofu’nun oyuncusu ve yönetmeni olan isim kim?

Hadi yarışmasında ipucu sorusu yayınlandı. 12:30 Hadi ipucunda Mandıra Filozofu’nun oyuncusu ve yönetmeni olan “Ben çalışmaya karşıyım” repliğiyle tanınan isim soruldu. İşte Hadi ipucu sorusunda verilen detaylar ve cevabı…

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2019 15:31

Hadi yarışmasında ipucu sorusu yayınlandı. 12:30 Hadi ipucunda Mandıra Filozofu’nun oyuncusu ve yönetmeni olan “Ben çalışmaya karşıyım” repliğiyle tanınan isim soruldu. İşte Hadi ipucu sorusunda verilen detaylar ve cevabı…

Hadi ipucu şu cümleyle verildi; bugünkü ipucumuz 2014 yapımı bir komedi filmi olan Mandıra Filozofu’nda rol alan bir oyuncu ile alakalı hadiciler. Bir çok dizide ve filmde rol almasının yanı sıra yönetmenlik de yapan bu isim aynı zamanda bu filmin yönetmenliğini de üstlenmiş. Peki bu kişi “ben çalışmaya karşıyım” repliği ile tanınıyor desek?

mandıra filozofu sözcü ile ilgili görsel sonucu

HADİ İPUCU CEVABI: MANDIRA FİLOZOFU KİMDİR?

Müfit Can Saçıntı (d. 5 Mart 1968; Sungurlu, Çorum), Türk yönetmen, oyuncu ve senarist. Mandıra Filozofu adlı film serisinin yönetmeni ve başrol oyuncusu olarak tanınmıştır. 1968’de Sungurlu’da doğdu. Astsubay olan babasının görevleri nedeniyle ilkokulu 7 ayrı okulda, ortaokulu Doğubeyazıt‘ta, liseyi Kartal’da bitirdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Basın Yayın Yüksek okulunu son sınıfta TRT’de çalışmaya başlayınca terk etti. Öğrenciliği sırasında “Yarın”, ““Genç İnsan”, “Otomobil”, “Boom Müzik” gibi dergilerde çalıştı. Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu’nda oyuncu olarak görev aldı.

1990 yılında Olacak O Kadar isimli televizyon programıyla senaryo yazarlığına başladı. On sene boyunca Levent Kırca’nın Olacak O Kadar skeçlerinde yazar kadrosunda yer aldı. 1993 yılında ATV‘nin kuruluşunda development bölümünde çalıştı. Onat Kutlar’ın isteği üzerine “Geldiler” isimli tv-gerilim senaryosu yazdı.

Televizyonlarda önce 1996 yılında önce Kanal 6’da sonra 2002 yılında Kanaltürk’te “Aranan Adam” adında bir gırgır programı yaptı. Sinema ve dizi senaryolarının dışında, zihni sinir projeleri, şakamera, şakkadanak gibi yapımlarda metin yazarlığı ve yönetmenlik yaptı. 1997’de Ersin Pertan’ın Kuşatma Altında Aşk isimli sinema filminde rol aldı.

2012 -2014 arasında Seksenler dizisini yönetti.

2014 yılında senaryosunu Birol Güven’in kaleme aldığı “Mandıra Filozofu” adlı filmi yönetti; Rasim Öztekin ve Ayda Aksel ile birlikte başrol oynadı.

“Kahrolsun Şey” adlı senaryosu ABD’de düzenlenen 21. Bağımsızlar Buluşması Film Festivali tarafından (Onur Mansiyonu) ödülüne değer görüldü.


Yorumlar