Anasayfa /  Medya

Alman dergisine Türkiye'yi şikayet etti

CHP lideri, Alman dergisi Focus'a konuştu, Türkiye'de can ve mal varlığının olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Alman turistlere Türkiye konusunda da uyarılarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 05 Ağustos 2017 19:44

CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu,  Almanya'da yayın yapan Focus dergisinden Frank Nordhausen'ın sorularını yanıtladı. Türkiye'yi yerden yere vuran  CHP Lideri, ülkede can ve mal güvenliğinin olmadığını söyledi.

 Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir kamuoyu yoklamasına göre Almanların yüzde 90'ı şu sıralar  Türkiye'ye seyahat etmek istemiyor çünkü mesela yanlış bir tişört veya yanlış bir şaka yüzünden tutuklanmaktan korkuyorlar. Bu korkuyu duymakta haklılar mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"GÜVENLİK GARANTİSİ YOK"

"Ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım. Uzun zamandır  Türkiye'de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum, ne canınız ne de mal ve mülkünüz için. Devlet elbette terör organizasyonlarının propagandasına karşı önlemler almalıdır. Maalesef yasaların geçerli olmadığı ve adaletsiz bir dönemde yaşıyoruz. Dünyanın güvenini yeniden kazanmak için  Türkiye acilen normale ve demokrasiye geri dönmek zorunda."

"2019'DA ERDOĞAN İKTİDARINA SON VERECEĞİZ"

2019 yılında Erdoğan'ı devirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden  CHP Lideri, "Demokrasiden yana olan bütün güçleri bir araya getireceğiz ve Erdoğan'ı iktidardan indireceğiz. Bundan kesinlikle emin olabilirsiniz" dedi.

AVRUPA'DAN DESTEK İSTEDİ

Türkiye'nin demokrasisini güçlendirmesi için  Avrupa'nın desteğine ihtiyaç duyduğunu anlatan  Kılıçdaroğlu,"AB'nin demokrasimizi güçlendirebilecek ve  Avrupa standartlarının uygulanmasına yardımcı olacak her türlü katkısı önemlidir. Neticede  Türkiye belli yükümlülükler üstlendi, bunları şimdi yerine getirmesi gerekiyor" diye konuştu.


Yorumlar