Anasayfa /  Spor /  Futbol

Medipol Başakşehir-Bursaspor maçına kar engeli!

Son dakika gelişmesi... Spor Toto Süper Lig 23. haftasında Medipol Başakşehir ve Bursaspor arasında oynanan mücadele 5. dakikada yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Hava durumunun uygun olması halinde mücadele yarın (Pazar) 19:00'da kaldığı yerden devam edecek.

Abone ol
Abone ol 23 Şubat 2019 19:30

Spor Toto Süper Lig 23. haftasında Medipol Başakşehir ve Bursaspor arasındaki maç yoğun kar yağışı nedeniyle 5. dakikada durdu ve yarına (Pazar) ertelendi.

İstanbul’un Başakşehir semtindeki yoğun kar yağışı saha çizgilerinin tamamen kaybolmasına yol açınca hakem Halis Özkahya 5. dakikada oyunu durdurdu ve soyunma odasına gitti.

Hava durumu hakkında alınan bilginin ardından karşılaşmanın tatil edilmesine karar verildi.

Hava koşullarının uygun olması halinde maçın Pazar günü 19:00’da oynanmasına karar verildi.

Pazar günü de hava şartları uygun olmazsa maç ileri bir tarihte oynanacak.

BAŞAKŞEHİR - BURSASPOR MAÇI CANLI ANLATIM

BAŞAKŞEHİR 0 - 0 BURSASPOR

MAÇ TATİL EDİLDİ! Hakem Halis Özkahya, elverişsiz hava koşulları sebebiyle maçın yarın aynı saate ertelenmesi yönünde karar verdi. Yarın da şartlar elverişsiz olursa karşılaşma ileri bir tarihte oynanacak.

15'Başakşehir'de kar yağışı da etkisini her geçen dakika artırıyor.

13'Futbolcular soyunma odası koridorlarında bekliyor. Hakemler ise soyunma odasında...

9' Hakem Halis Özkahya'nın meteorolojiden alınacak son tahminlere göre maçı tatil edip etmeyeceğine karar vereceği açıklandı.

7'HAKEM İÇERİ GİRDİ! Hakem Halis Özkahya, elverişsiz hava koşulları sebebiyle soyunma odasına gitti. Nihai karar birazdan açıklanacak.

6' Hakemler ve tüm futbolcular kenara geldi. Temsilciler ve diğer yetkililerle görüşmeler gerçekleştiriliyor.

4'OYUN DURDU! Hakem Halis Özkahya görüş açısının yeterli olmaması sebebiyle maçı durdurdu. 

3'Savunmadan gönderilen uzun topla Mossoro defans arkasında topu aldı ancak ofsayt bayrağı onun için havadaydı.

2' Futbolcular topu kontrol etmekte ve pas yapmakta çok güçlük çekiyor. Kar, tipi şeklinde yağmaya devam ediyor.

1' Başakşehir'de yoğun şekilde yağan kar sebebiyle zemin tamamen beyaza bürünmüş durumda. Çizgiler de görevliler tarafından maç öncesi sık sık açıldı ancak maç içinde de zaman zaman buna ihtiyaç duyulabilir.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

 

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

İLK 11’LER BELLİ OLDU

BAŞAKŞEHİR: Mert, Caicara, Mahmut Tekdemir, Epureanu, Kudriashov, Emre, Visca, İrfan Can, Mossoro, Arda, Robinho

BURSASPOR: Muhammed, Barış, Ertuğrul, Chedjou, Umut, Badji, Shehu, Lima, Aytaç, Latovlevici, Sakho.

Başakşehir Bursaspor maçı saat kaçta?

Bu akşam oynanacak bu zorlu randevu saat 19.00’da başlayacak. Halil Özkahya’nın yöneteceği maçta Özkahya’nın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve Volkan Ahmet Narinç yapacak. Ligin 23’üncü haftasına Medipol Başakşehir 48 puanla lider olarak girerken, Bursaspor ise 24 puanla ateş hattından kurtulmak için mücadele veriyor. Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Bursaspor benzer bir grafiği İstanbul deplasmanlarında da sergiliyor. İstanbul’da son olarak 9 Eylül 2016’da oynanan Fenerbahçe maçında yüzü gülen ve sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılan yeşil beyazlılar, sonraki 12 İstanbul deplasmanında galibiyet elde edemedi. Bu süreçte özellikle Bursaspor’un 10 yenilgisi dikkat çekerken, sadece 2 kez rakipleriyle puanları paylaştı. Bu sezona da 2-1’lik deplasmanda Fenerbahçe yenilgisiyle başlayan Samet Aybaba’nın öğrencileri, Galatasaray ile de deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.

BURSASPOR KAZANMAKTA ZORLANIYOR

Bursaspor, ligde ise bu sezon kazanmakta zorlanıyor. Geride kalan haftalarda yalnızca 3 galibiyeti bulunan yeşil beyazlılar, son 8 maçtır da galip gelemiyor. Kötü gidişata son vermek için bu maçı fırsat olarak gören Samet Aybaba’nın öğrencileri, aynı zamanda deplasmanlarda da dilediği grafiği sergileyemiyor. Son 12 deplasman maçından yalnızca bir galibiyet çıkarabilen yeşil beyazlılar, geride kalan mücadelelerin 6’sında rakipleriyle puanları paylaşırken, 5 maçı ise kaybetti. Aynı zamanda Bursaspor, ligde devam eden en uzun galibiyet hasretine sahip takım konumunda.

ÖZKAHYA’NIN YÖNETTİĞİ MAÇLAR

Medipol Başakşehir-Bursaspor mücadelesini yönetecek olan hakem Halis Özkahya, daha önce iki ekibin 3 randevusunda düdük çaldı. İstanbul’da oynanan bu mücadelelerde Bursaspor galibiyet elde edemezken İstanbul ekibi 2 maçı kazandı, diğer mücadelede de puanlar paylaşıldı. 2 Nisan 2006’da o dönem alt ligde oynanan maç 1-1’lik eşitlikle sona ererken, Süper Lig’de ise 28 Ağustos 2015’teki maçı 2-1 ve 29 Ocak 2017’deki maçı ise 1-0 kazanan taraf İstanbul temsilcisi oldu. Özkahya, Medipol Başakşehir’in 29 maçını yönetirken (12 galibiyet, 9 beraberlik, 8 mağlubiyet), Bursaspor’un ise 21 maçında (8 galibiyet, 4 beraberlik, 9 mağlubiyet) düdük çaldı.

AVCI ÖNDE

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise, teknik adamlık kariyerlerinde 12’nci kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 11 mücadelede 5 kez gülen Abdullah Avcı olurken, Aybaba ise 2 galibiyet elde etti, diğer 4 maçta ise eşitlik bozulmadı. Avcı’nın ev sahipliğinde geçen 4 maçta ise Aybaba hiç kazanamadı. Bu mücadelelerde Avcı 3 kez kazanırken, diğer maç berabere bitti.

İSTATİSTİKLER

Başakşehir ile Bursaspor'un Süper Lig'de oynadığı 23 maçta Başakşehir'in 9-7'lik üstünlüğü bulunuyor. Süper Lig'de Başakşehir'e beş maçtır gol atamayan Bursaspor, daha önceki 18 karşılaşmanın sadece beşinde gol sevinci yaşayamamıştı.

Başakşehir, Bursaspor'u ağırladığı 11 Süper Lig maçının altısını kazandı ve son beş maçta rakibine yenilmedi. Bursaspor, Süper Lig'de oynadığı son 12 deplasman maçının sadece birini kazanabildi. Başakşehir, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 10 iç saha maçının hiçbirinde birden fazla gol yemedi ve bu karşılaşmaların beşinde gole kalesini gole kapattı. Süper Lig'de sekiz maçtır kazanamayan Bursaspor, ligde devam eden en uzun serisini sahibi. Bursaspor bu sezon Süper Lig'de en fazla top kaybı yapan takım; Başakşehir ise en az top kaybı yapan ikinci ekip.

Bu sezon Süper Lig'de en az hava topu kazanan takım Başakşehir, en fazla hava topu kazanan ekip ise Bursaspor. Bu sezon Süper Lig'de en fazla sahipsiz top kazanan isim Stephane Badji. Bu sezon Süper Lig'de rakip ceza sahasında topla en fazla buluşan isim olan Edin Visca, ligdeki sekiz golünün tamamını ceza sahası içinden attı.


Yorumlar