Anasayfa /  Spor

Medipol Başakşehir 1 - 0 Kopenhag

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Medipol Başakşehir Danimarka ekibi Kopenhag ile karşı karşıya geliyor. Turuncu-lacivertliler rövanş maçında avantaj elde elmek için sahada ciddi performans sergileyecek. Maçın canlı anlatımını haberimizde bulabilitsiniz.

Abone ol
https://www.trhaberler.com/basaksehir-kopenhag-mac-sonucu-1-0-ozet-ve-golleri-izle-haber-544715
Abone ol 12 Mart 2020 19:54

Medipol Başakşehir 1-0 Kopenhag / CANLI

90'Okechukwu Azubuike, Zeca'ya orta alanda yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

90'Maçın sonuna en az 5 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

90'Temsilcimiz Medipol Başakşehir üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Edin Visca çıkıyor ve yerini Okechukwu Azubuike'ye bırakıyor

.90'Sağ kanatta savunma arkasına atılan topa hareketlenen Karlo Bartolec ofsaytta kalıyor.

89'FC Copenhagen üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Pep Mas Biel çıkıyor ve yerini Karlo Bartolec'e bırakıyor.

88'GOOOOLLL!! Penaltı atışı için topun başına geçen Edin Visca kalenin soluna doğru vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Temsilcimiz Medipol Başakşehir, Edin Visca'nın penaltı golüyle skoru 1-0'a taşıyor.

88'Penaltı atışı için topun başına Edin Visca geçiyor.

86'Guillermo Varela, Demba Ba'yı ceza sahası içi sol çaprazda sert müdahaleyle yerde bırakıyor ve bu hareketi sonrasında penaltıya sebebiyet veriyor.

85'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Zeca ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kalecimizin kontrolünde kalıyor.

85'Temsilcimiz Medipol Başakşehir ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Mahmut Tekdemir çıkıyor ve yerini Fredrik Gulbrandsen'e bırakıyor.

82'FC Copenhagen ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Michael Santos çıkıyor ve yerini Viktor Fischer'a bırakıyor.

82'Savunma arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Demba Ba sol kanatta ofsaytta kalıyor.

76'Sağ kanattan gelişen hızlı atakta uzun pasta topla buluşan Robinho ceza sahası içine giriyor. Altıpasın yanından kaleye şutunu gönderiyor arka direğe yakın bölgedeki Demba Ba da bu topa dokunamıyor ve uzak direğin yanından dışarı çıkıyor.

74'Temsilcimiz Medipol Başakşehir'de ilk ve zorunlu oyuncu değişikliği yapılıyor. Enzo Crivelli çıkıyor ve yerini Robinho'ya bırakıyor.

71'Hızlı gelişen atakta Enzo Crivelli topla hareket ederken sakatlanıyor.

66'Sağ kanatta Mert Günok'un attığı uzun topa hareketlenen Junior Caiçara ofsaytta kalıyor

65'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Edin Visca ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kimseye temas etmeden diğer kanata gidiyor.

62'Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Pep Mas Biel ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor.

61'Konuk ekip FC Copenhagen ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Mohammed Daramy çıkıyor ve yerini Mikkel Kaufmann'a bırakıyor.

60'Enzo Crivelli, Victor Nelsson'a orta alanda yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

60'Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Zeca ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

53'Ceza sahası içinde kafalardan seken topu takip eden Alexandu Epureanu penaltı noktasının gerisinden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

52'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen İrfan Can Kahveci ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu ön direkte savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

52'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen İrfan Can Kahveci ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tekrar korner gönderiyor.

51'Ceza sahası yayı önünden İrfan Can Kahveci kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top Andreas Bjelland'a çarpıp kornere gidiyor.

45'Hakem William Collum ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. İlk yarıda herhangi bir gol sesi çıkmıyor.

45'İlk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

45'Ceza sahası dışı sol çaprazda kısa pasla topla buluşan Enzo Crivelli kaleye vuruşunu yapıyor. Savunma oyuncusundan seken topu kaleci Karl-Johan Johnsson kontrol ediyor.

41'Maçın bu dakikalarında konuk ekip FC Copenhagen'in gol arayışları ve baskısı artıyor.

36'Junior Caiçara'nın attığı uzun topa hareketlenen Demba Ba sol kanatta ofsaytta kalıyor.

33'Hızlı gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Edin Visca ceza sahası dışı sağ çaprazdan pasını Demba Ba'ya gönderiyor. Ceza sahası yayı içinde topla buluşan Demba Ba gelişine sert bir şut gönderiyor ancak bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

30'Sol kanattan gelişen atakta Mohammed Daramy'nin kısa pasıyla topla buluşan Michael Santos penaltı noktasının hemen gerisinden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top Alexandu Epureanu'ya çarpıp kalecimizin kontrolünde kalıyor.

28'Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mohammed Daramy ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top yerden dışarı çıkıyor.

27'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Pep Mas Biel ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Andreas Bjelland vuruşunu yapıyor ancak pozisyon faul gerekçesiyle duruyor.

20'Maçın bu dakikalarında orta alanda yapılan top kayıplarıyla oyun devam ediyor.

14'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Pep Mas Biel ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncularımız tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

12'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Pierre Bengtsson ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu top kalecimiz Mert Günok'un kontrolünde kalıyor.

9'Danijel Aleksic'in rakipten kaptığı topla buluşan Edin Visca ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu gönderiyor. Bu top Enzo Crivelli'ye de çarpıp yön değiştiriyor ve direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

7'Sol kanatta atılan kısa pasa hareketlenen Demba Ba ofsaytta kalıyor.

6'Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mohammed Daramy ceza sahası içinde kısa pasla topla buluşuyor. Gelişine kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top savunma oyuncularımızdan geri dönüyor.

4'Michael Santos, Alexandu Epureanu'ya orta alanda yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

 2'Sol kanatta savunma oyuncularımızdan seken topla buluşan Zeca ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kimseye temas etmeden dışarı çıkıyor.

1'Hakem William Collum maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Konuk ekip FC Copenhagen'li oyuncuların vuruşuyla maç başlıyor.

Avrupa kupalarında yoluna devam eden tek Türk takımı olan Medipol Başakşehir, Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk edecek. Müsabakaya kısa bir süre kala, maça ilişkin saat ve yayıncı kanal bilgisi merak konusu oldu. Peki, Medipol Başakşehir Kopenhag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Danimarka ekibi Kopenhag ile bu akşam karşı karşıya gelecek. Rövanş için avantaj sağlamak isteyen temsilcimiz, çeyrek final biletine bir adım daha yaklaşmak istiyor. İşte, Medipol Başakşehir Kopenhag maçı hakkında tüm ayrıntılar...

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Medipol Başakşehir ile Kopenhag karşı karşıya gelecek. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda 20.55'te başlayacak karşılaşmada, İskoçya Futbol Federasyonundan William Collum düdük çalacak. Müsabaka, beIN Sports 1'den naklen yayımlanacak.

Bu karşılaşmanın rövanşı 19 Mart Perşembe günü TSİ 23.00'te Parken Stadı'nda oynanacak. Turuncu-lacivertli ekipte bu mücadele öncesinde sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor.

TEMSİLCİMİZİN AVRUPA KARNESİ

Medipol Başakşehir, bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçlarıyla başladı.

Yunan ekibi Olympiakos'a Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda sahasında 1-0 ve deplasmanda 2-0 yenilerek elenen turuncu-lacivertli ekip, yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam etti.

J Grubu'nda İtalya'dan Roma, Almanya'dan Borussia Mönchengladbach ve Avusturya'dan Wolfsberger takımlarıyla eşleşen İstanbul ekibi, ilk maçında konuk olduğu Roma'ya 4-0 yenildi.

İkinci maçında sahasında Borussia Mönchengladbach ile 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir, ardından taraftarı önünde Wolfsberger'i 1-0 yenerek gruptan çıkma adına ümitlendi.

Deplasmanda da Avusturya ekibini 3-0'la geçen turuncu-lacivertli takım, beşinci maçında sahasında Roma'ya 3-0 yenilince, son hafta öncesi turu zora soktu.

Gruptan çıkabilmek için son maçında Alman ekibi Borussia Mönchengladbach'ı rakip sahada yenmek zorunda olan Medipol Başakşehir, rakibini uzatma bölümünde Enzo Crivelli'nin golüyle 2-1 mağlup edip, lider olarak son 32 turuna adını yazdırmayı başardı.

Tarihinde ilk kez grup aşamasını geçen turuncu-lacivertli ekip, son 32 turunda da Portekiz ekibi Sporting Lizbon'u deplasmanda 3-1 yenildiği karşılaşmanın rövanşında sahasında uzatmalarda 4-1 yenerek son 16 turuna kaldı. Tarihinin en başarılı sezonunu geçiren Medipol Başakşehir, Avrupa'da yoluna devam eden tek Türk takımı konumunda da bulunuyor.

RAKİBİN SON 16 YOLU

Kopenhag, bu sezon Avrupa kupalarına Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarıyla başladı.

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Galler ekibi The New Saints ile eşleşen Kopenhag, ilk maçı deplasmanda 2-0, rövanşı da sahasında 1-0 kazanarak rakibini saf dışı bıraktı.

Üçüncü ön eleme turunda Sırbistan ekibi Kızılyıldız ile karşı karşıya gelen Danimarka temsilcisi, iç sahada ve deplasmanda 1-1 eşitlikle tamamlanan maçların ardından, rakibine penaltılarda elenmekten kurtulamadı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Letonya temsilcisi Riga'yı sahasında 3-1 yenen Kopenhag, deplasmandaki 1-0'lık yenilgiye rağmen grup aşamasına kalmayı başardı.

B Grubu'nda İsviçre ekibi Lugano, İsveç temsilcisi Malmö ve Ukrayna takımı Dinamo Kiev ile eşleşen Kopenhag, 2 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgiyle 9 puan toplayıp, ikinci sırada son 32 turuna yükseldi.

Bu turda İskoçya'nın köklü temsilcilerinden Celtic ile rakip olan Danimarka ekibi, ilk maçta sahasında 1-1 berabere kaldığı eşleşmenin rövanşını deplasmanda 3-1 kazanarak son 16 turuna adını yazdırdı.

AVRUPA'DA 29. MAÇ

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı ağırlayacak Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarındaki 29. karşılaşmasını oynayacak.

Turuncu-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 28 maçta 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı.

Bu maçlarda 31 gol atan Medipol Başakşehir, kalesinde 42 gole engel olamadı.

OKAN BURUK'UN 11. AVRUPA SINAVI

Medipol Başakşehir, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde Avrupa'da 11. karşılaşmasına Kopenhag karşısında çıkacak.

Turuncu-lacivertli ekip, Buruk yönetiminde çıktığı 10 maçta, 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

Buruk idaresindeki ilk 2 Avrupa maçına UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turunda Yunanistan'ın Olympiakos ekibi karşısında çıkan turuncu-lacivertliler, rakibine 2 mücadelede de kaybetti.

Ardından UEFA Avrupa Ligi gruplarına dahil olan Medipol Başakşehir, ilk hafta İtalya temsilcisi Roma'ya deplasmanda 4-0 yenilirken, ikinci maçında Alman ekibi Borussia Mönchengladbach ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Turuncu-lacivertli ekip, Okan Buruk yönetiminde Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini ise grubun üçüncü maçında Wolfsberger'i 1-0 yenerek elde etti.

İstanbul ekibi, dördüncü karşılaşmasında deplasmanda Wolfsberger'i 3-0 yenip, beşinci maçında ise sahasında Roma'ya 3-0 mağlup oldu. Grubun son mücadelesinde deplasmanda Borussia Mönchengladbach'a son dakika golüyle 2-1 üstünlük sağlayan turuncu-lacivertli ekip, adını son 32 turuna yazdırdı.

Buruk yönetimindeki Medipol Başakşehir, son 32 turu ilk maçında deplasmanda 3-1 mağlup olduğu Sporting Lizbon'u, sahasında uzatmaya giden karşılaşmada 4-1 yenerek son 16 takım arasında yer almayı başardı.

EN GOLCÜ VİSCA

Turuncu-lacivertli takımın bu kulvarda en skorer ismi, 12 gol atan Edin Visca oldu. Visca'yı, 3'er golü bulunan Enzo Crivelli, Eljero Elia ve Emre Belözoğlu, 2'şer golle de İrfan Can Kahveci ile Marcio Mossoro izledi.

Medipol Başakşehir'in diğer 6 golüne ise Martin Skrtel, Danijel Aleksic, Emmanuel Adebayor, Stefano Napoleoni, Kerim Frei ve Doka Madureira imza attı.

Yorumlar