Anasayfa /  Politika

Meclis'te yeni dönem başladı! Milletvekilleri ant içme töreni için parlamentoda

TBMM'de 28. yasama dönemi bugün resmen başlıyor. Genel Kurul'da açılış konuşmasını en yaşlı üye sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli konuşmasının ardından ant içen ilk milletvekili oldu.

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2023 14:37

Seçimin tamamlanmasının ardından sıra milletvekillerinin yemin töreninde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla Meclis'te 28. dönem başlıyor. 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilen isimler parlamentoda yerlerini aldı.

İLK OTURUMU BAHÇELİ AÇTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en yaşlı üye olarak Geçici Başkan sıfatıyla Meclis'te 28. yasama dönemi açılışının ilk konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasını tamamlayan Bahçeli ilk ant içen milletvekili oldu.

Meclis'te İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Sayın vekiller şimdi gündeme geçiyoruz. Gündemimize göre ant içme töreni yapılacaktır ama önce Meclis başkanı sıfatı ile sizleri selamlamak istiyorum.

Muhterem Cumhurbaşkanım, değerli vekiller. 14 Mayıs seçimi ile tecelli eden TBMM'nin ilk töreninin ant içme töreni öncesi hepinizi selamlıyorum. Büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Yeni dönemin, vekillerimize, siyasi hayatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlk turu 14 Mayıs 2023'te, ikinci turu da 28 Mayıs'ta yapılan seçimde cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı da gönülden kutluyorum."

Bahçeli'nin ardından diğer milletvekilleri de milletvekili yeminlerini etmek üzere alfabetik sıralamaya göre birer birer kürsüye çıkmaya başladı.

28. dönemde Meclis'te görevi bulunmayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, töreni izlemek için katılım sağladı.

 

 

 

Etiketler 28. dönem TBMM
Yorumlar