Anasayfa /  Eğitim

MEB, EBA TV İlkokul, Ortaokul canlı İzle

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 23 Martta başlayacak uzaktan eğitim EBA tv ile ilgili soruları cevaplandırdı. EBA TV frekans ayarlama nasıl yapılacak. Frekans bilgileri ilkokul orta okul tv kanalları uzaktan eğitim yayın akışları eba.gov.tr adresinde

Abone ol
Abone ol 19 Mart 2020 22:50

Milli Eğitim bakanlığı 23 Mart 2020 pazartesi gününden itibaren EBA TV üzerinden uzaktan eğitimlerle eğitime devam edecek. Bu kapsamda TRT üzerinden yeni kanal frekansları belirlendi. Üç farklı kanalda TRT-EBA TV Ortaokul, TRT-EBA TV Lise ve TRT-EBA TV İlkokul kanalları frekans ayarlamaları nasıl yapılacak.

EBA TV FREKANSLARI – İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE;

Türksat üzerinden kanalların HD ve SD frekans bilgileri paylaşıldı. HD için: Buna göre Alış frekansı :12.084 MHz Polarizasyon : Yatay (H) Sembol oranı : 13.750 FEC : 2/3 ile SD için ise 11.916 MHz Polarizasyon : Dikey (V) Sembol oranı : 30.000 FEC : 3/4 ayarlamaları yapılabilecek.

Uydu alıcıları üzerinden girilecek olan veriler ile Sembol oranı 30.000, 1916 MHz, Vertical (Dikey) son olarak FEC:3/4 yapılması gerekmektedir. Bazı tvlerde bulunan kanal güncelle sistemine sahip uydu alıcılar için ilkokul Sd için 89,kanal, ortaokul sd için 901. kana lise sd için 91. kanalı açarak izlemeleri yeterli olacak. Ayrıca yukarıdaki belirtilen frekansları girilmesine rağmen yayını izleyemeyenler için ise manuel kanal ekleme bölümünden frekansları girip yeniden arama yapmak gerekli olacak.

UZAKTAN EĞİTİMLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğrenciler tv üzerinden yapılan yayınları izleyerek, eba.gov.tr adresi üzerinden yapılacak olan derslere katılabilecek. TRT yayınlarının tekrarları da yapılacak. Ders saatleri ve hangi saatte yayımlanacağı eba.gov.tr adresi üzerinden paylaşıldı. İnterneraktif olarak eba üzerinden derslerde paylaşım yapılabilecek. MEB Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimlerde yapılacak olan derslerde sınavda geçerli olmayacağını yüz yüze eğitimlerin dikkate alınacağını ve eğitim öğretim yüz yüze yapıldığında telafi eğitimleri yapılacağını ifade etti.

Yorumlar