Anasayfa /  Eğitim

Meb açıkladı: 2020 Bursluluk sınavı ne zaman olacak ?

Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul ortaöğretim bursluluk sınavı ne zaman olacak? İOKBS sınavına girecek öğrenciler için birinci dönem müfredat açıklaması geldi.

Abone ol
Abone ol 07 Nisan 2020 18:30

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 25 Nisan tarihinde yapılması planlan ve sınav tarihi ertelenen 2020 bursluluk sınavı için açıklamalar yaptı.

İlkokul, orta okul 5. 6. 7 ve 8. sınıflarda hazırlık 9. 10. 11. sınıflar için yapılacak olan İOKBS sınavı birinci dönem müfredatlarından ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. 25 Nisan tarihinde yapılması planlanan sınavın Koronavirüs nedeniyle tarihi değişti. Yeni açıklamaya göre 6 Haziran 2020 tarihinde 2020 bursluluk sınavı tüm sınav merkezlerinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Kimler bu sınava katılabiliyor? T.C. vatandaşları ile KKTC vatandaşlarından ortaokul, imam hatip ortaokuları, ortaöğretim hazırlık 9. ve 10 sınıf ile 11. sınıf öğrencileri sınava giriyor. Ekonomik şartlarda ise Aile gelirinin tespit edilirken 2019 yılı esas alınarak MEB okul pansiyonu ücretini 4 katını geçmemesi gerekecek. 14.640 Tl ücreti ailenin yıllık gelirinin kişi başına düşen toplam miktarın bu rakamı geçmemesi ile burs verilebilecek.

BURS KİMLERE ÖDENECEK KONTENJAN DAĞILIMI;

Burs kontenjan dağılımında yüzde 10'u özel hak tanınan öğrencilere, yüzde 5'i MEB'e bağlı okullarda çalışan ve emekli olan öğretmenlere ve öğrencilere yüzde5'i öğrencisini ailesinin bulunduğu yerleşim yerinde ortaokul, özel eğitim veya imam hatip ortaokulu olmayan öğrencilere yüzde sekseni ise diğer öğrencilere ayrıldı.

SINAVDA SORULACAK KONULAR MÜFREDAT NEDİR?

MEB Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında sınava girecek olan öğrencilerin birinci dönem konularından sorumlu olacakları ifade edildi. Açıklamada "u sınava girecek 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz 9. sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar" açıklaması yapıldı.

BURS ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?
2019 yılında öğrencilere yapılan yapılan ödemelerde 290 Tl Bursluluk ödemesi aldılar. PYBS burs ödemesi her ayı 25inde ödeniyor. 290,66 ödeme gerçekleşiyor. Yeni dönemde ne kadar ödeme yapılacağı belli olduğunda aktaracağız. Bursluluk sınavı konularında Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılacak açıklamada Birinci dönemden sorumlusunuz açıklaması sonrası matematikten bursluluk sınavında hangi konularından sorumlu olacağız sorusu sorulmaya başlandı.

Yorumlar