Anasayfa /  Eğitim

MEB 2020 sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgulama

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları için müjdeli haber dün verilmişti. MEB 9-13 Mart tarihinde tercihleri alınan sözleşmeli öğretmen atamalarının 18 Mart 2020 Çarşamba günü erişime açılacağı bilgili paylaşıldı. Peki, sözleşmeli öğretmenlik sonuçları nasıl öğrenilir?

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2020 19:08

Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları 2020 yılında yapılacak olan atamalara ilişkin sonuçları öğretmenlerin bilgisine sunuldu. 9-13 Mart tarihleri arasında tercihleri alınan atamalar için çalışmalar tamamlandı. Peki, atama sonuçları nereden öğrenilebilecek?

 



ATAMA SONUÇLARI DUYURULDU

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr internet adresinden duyuruldu. Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecek. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacak. Elektronik posta adresinin hatalı veya eksik olması ya da aktif olmaması durumunda oluşacak hukuki sonuçlardan adaylar sorumlu olacak.

Atama sonuçları MEB'den yapılan açıklama ise şöyle;  Ocak 2020 Sözleşmeli Öğretmen Ataması Kapsamında atama işlemleri belirlenen takvim doğrultusunda 18 Mart 2020 Çarşamba günü sonuçlandırılmıştır.

Başvuru sahipleri atama sonuçlarına https://pbsm.meb.gov.tr/sonuc veya https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonucu-sorgulama adresinden kişisel e-Devlet şifrelerini kullanarak erişebileceklerdir.

E-DEVLET SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Ayrıca koronavirüs salgını tehlikesi nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edildiğinden, bu atama işlemi ile millî sporcuların öğretmen olarak atanması işlemi kapsamında atanan öğretmenlerin kararnamelerinin il millî eğitim müdürlüklerine gönderilmesi ile ilgili olarak okulların açılmasına müteakip Bakanlığımızca https://personel.meb.gov.tr/ adresinden gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

ATAMALAR NASIL YAPILIYOR?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

Yorumlar