Anasayfa /  Dünya

Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? (Monkeypox) Maymun çiçeği öldürür mü?

Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? İlk kez İngiltere'de ortaya çıkan ve daha sonra farklı ülkelerde de rastlanan maymun çiçeği virüsü ile ilgili birçok konu merak ediliyor. Peki Maymun çiçeği (Monkeypox) öldürür mü? Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir?

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2022 23:58

Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir ve Maymun çiçeği nedir gibi konular, İngiltere'de rastlanan virüs sonrası merak edilmeye başlandı. Peki Maymun çiçeği virüsü nedir? Belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği öldürür mü? İşte merak edilen konuların tüm detayları.

6 Mayıs 2022 tarihinde İngiltere'de maymun çiçeği (Monkeypox) virüsü bulundu. Daha sonrasında bu virüs İspanya, ABD , Kanada ve Portekiz'de de tespit edildi. Henüz koronovirüsün yaralarını yeni yeni sararken maymun çiçeği virüsü bir anda tüm dünyaya korku saldı. Peki maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri nelerdir?

Maymun çiçeği virüsü (Monkeypox) nedir?

Maymun çiçeği virüsü dünyada şu ana dek çok nadir görülen bir virüs olarak biliniyor. Maymun çiçeği virüsü görüntü olarak çiçek hastalığına benzer bir hastalığa sebep oluyor.

Uzmanların açıklamalarına göre maymun çiçeği virüsü bulaşan kişiler hastalığı hafif geçiriyor. Ayrıca maymun çiçeği virüsünün bulaşma riski oldukça düşük olduğu belirtiliyor.

Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir?

Maymun çiçeği virüsünün İngiltere'de ortaya çıkmasının ardından birçok kişi maymun çiçeği hastalığının belirtilerini merak ediyor. Uzmanların ilk bildirdiği belirtilere göre virüs ateş, baş ağrısı, sırt ağrısı, kas ağrısı, halsizlik ve şişlikler meydana getiriyor. Başta ateş olmak üzere bu belirtiler azaldıktan sonra genellikle yüzde ve daha sonra vücudun diğer bölgelerinde döküntüler yaşanıyor. Bu döküntüler kaşıntılı olmakla birlikte daha sonra kabuk haline geldikten sonra vücuttan ayrılıyor. Ancak bu bölgelerde bir süre yaraların izi kalabiliyor.

Maymun çiçeği virüsü öldürür mü?

Maymun çiçeği virüsünün ortaya çıkmasının ardından birçok kişi virüsün öldürüp öldürmeyeceğim merak ediyor. Maymun çiçeği virüsünün ölüm oranı ilk vakalara göre genel popülasyonda yüzde 0 ile yüzde 11 arasında değişiklik gösteriyor. Ayrıca maymun çiçeği virüsünün küçük çocuklarda daha sık rastlanan bir hastalık olduğu belirtiliyor.

Yorumlar