Anasayfa /  Güncel

Marmaris kundakçısı yakalandı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 3 farklı noktada aynı anda çıkan orman yangınlarında kundaklama şüphesi öne çıkmıştı. Yakalanan şüpheli S.A. ifadesinde, 3 ayrı noktaya sigara izmariti atarak yangını çıkardığını, ateşin içine girerek intihar etmek istediğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 24 Haziran 2022 10:18

Marmaris’te ormanlık alanda salı akşamı 3 ayrı noktada aynı anda başlayan ve hızla yayılan yangınlarla mücadele dün de aralıksız devam etti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan ve karadan olmak üzere müdahaleler yeniden başladı. AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, yangına müdahale çalışmalarının Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile eşgüdüm halinde yürütüldüğü kaydedildi. Açıklamada, sağlık ekiplerinin 13 ambulans, 15 UMKE aracı, 1 motorize tim, 1 komuta kontrol aracı ve 135 personel ile müdahalede bulunulduğu vurgulandı. Bölgede 1250 çorba, 1210 kumanya, 3 bin 150 sıcak Yemek, 250 ikram malzemesi, 3 bin 80 su dağıtımı yapıldığı, 48 kişiye psikososyal destek verildiği de açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde Twitter’dan yaptığı açıklamada “Yangından 29 kişi etkilendi. 12 kişi olay yerindeki ambulanslarla hastaneye nakledildi, 17 kişi ise nakle ihtiyaç duymadı. Hastanede tedavisi devam eden 2 kişi var” dedi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Akşam saatlerinde Yangın bölgesinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Şüphelinin hakkında tehdit, basit yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından 5 adet kaydı olan S.A. olduğu tespit edildi. Bördübet Köyü Saklı Koy mevkisindeki ormanlık alanda alkollü vaziyette yakalanan S.A. sorgusunda ailevi sorunlar yaşadığını, babasının bölgedeki arazisini sattığını ve kendisinin dışlandığı için 3 ayrı noktaya sigara izmariti atarak yangını çıkardığını itiraf etti. S.A.’nın ayrıca ateşin içine girerek intihar etmek istediğini söylediği de öğrenildi. Ayrıca, şüphelinin yakalandığı yerde, içinde benzin olduğu değerlendirilen 2 tane 5 litrelik pet şişe ele geçirildi.

Yorumlar