Anasayfa /  Foto Galeri

Marmara'yı salya kokusu sardı! Halk çileden çıktı...

İstanbul'da Marmara Denizi'nde son aylarda sık görülmeye başlanan deniz salyası, İstanbul'un farklı bölgelerdeki kıyı şeritlerini kapladı. Deniz salyası Küçükçekmece'de etkisini gösterdi. Küçükçekmece Gölü'nü Marmara Denizi'ne bağlayan Menekşe Deresi deniz salyası ile doldu.

Marmara'yı salya kokusu sardı! Halk çileden çıktı... - Sayfa 1

Marmara Denizi'nde son aylarda sık görülmeye başlanan deniz salyası, İstanbul'un farklı bölgelerdeki kıyı şeritleri ile Marmara'nın Avşa Adası ve çevresi ile Erdek Körfezini kapladı. Bir süredir etkisini gösteren ve müsilaj olarak adlandırılan tabaka Küçükçekmece Gölü'ne kadar uzandı. 

Marmara'yı salya kokusu sardı! Halk çileden çıktı... - Sayfa 2

Küçükçekmece Gölü'nü Marmara Denizi'ne bağlayan Menekşe Deresi bugün deniz salyası ile doldu. Sabah saatlerinde denizden dereye doğru giren salya tabakası iki saat içinde derenin büyük bir bölümünü kapladı.

Marmara'yı salya kokusu sardı! Halk çileden çıktı... - Sayfa 3

Bölgede yaşayanlar yıllardır böyle bir manzara ile karşılaşmadıklarını belirtti. Küçükçekmece'de yaşayan ve salya tabakasının dereyi kapladığı anlara şahit olan Metin Aydın şöyle konuştu: 

Marmara'yı salya kokusu sardı! Halk çileden çıktı... - Sayfa 4

"25 senedir buradayım ilk defa böyle bir manzara ile karşı karşıyayım. Burası Küçükçekmece Gölü'ne bağlı, iki saat içinde bu kadar doldu. Eskiden bazen yeşil su gelir giderdi ama bu sefer farklı. Ne olduğunu bilmiyorum, yakında bütün balıklar ölecek."