Anasayfa /  Güncel

Marmaray'da yaşananlar harekete geçirdi

Marmaray'da yaşananlar harekete geçirdi

Abone ol
Abone ol 20 Eylül 2016 18:21

Marmaray'da sabah saatlerinde teknik arıza nedeniyle seferler tek yol üzerinden 17 dakika aralıklarla yapılıyordu. Arızanın giderilmesiyle seferler yaklaşık 5 saat sonra normale döndü. Marmaray tünelinde sabahın erken saatlerinde bakım çalışması yapan 27 yaşındaki Fatih Uysal, elektrik akımına kapıldı. Tünel içerisindeki küçük su sızıntılarına müdahale eden talihsiz işçinin yardımına arkadaşları koştu. Ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Fatih Uysal burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Bakan Arslan'a soruldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Marmaray projesinde dün gece, gece yarısı itibarıyla tünellerden birinde çalışma ihtiyacı hasıl olmuş. İşçi arkadaşlar çalışırken ne yazık ki arkadaşlarımızdan biri, elektrik kontağından çıkan elektrik akımına kapılmış, hastaneye kaldırılmış ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış. Kendisine rahmet diliyoruz" dedi.

Arslan, Bomonti Hilton Otel'de düzenlenen 26. Dünya Posta Birliği Kongresi'nin açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Marmaray'daki iş kazasına ilişkin sorusu üzerine Arslan, "Marmaray projesinde dün gece, gece yarısı itibarıyla tünellerden birinde çalışma ihtiyacı hasıl olmuş. İşçi arkadaşlar çalışırken ne yazık ki arkadaşlarımızdan biri elektrik kontağında matkap çalıştırırken, elektrik kontağından çıkan elektrik akımına kapılmış, hastaneye kaldırılmış ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış. Kendisine rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Arslan, hayatını kaybeden işçinin ailesine ve demir yolu mensuplarına başsağlığı dileyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla bu kaza, bu olay nedeniyle de bugün yaklaşık 11.30'a kadar tek hat işletmeciliği yapıldı. Tek hat işletmeciliği yapılınca da malumunuz tren seferleri aralığı yaklaşık 15 dakikaya çıkmak zorunda kaldı. Ancak 11.30-12.00 itibarıyla da tekrar normal seferine döndü ve Marmaray her iki tünelde de tekrar çift yönlü olarak hizmet vermeye başladı. Dolayısıyla vefat eden arkadaşımıza rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu vesileyle de çalışma arkadaşlarına da özellikle başsağlığı diliyorum. Tabii bir gerçek var ki Marmaray gibi büyük bir projeyi yaparken gerçekten tüm bu süreçlerde iş güvenliğiyle ilgili bütün tedbirlerimizi aldık. Bu tip bir olay yaşamadık ama ne yazık ki dün gece yarısı itibarıyla böyle bir olay yaşandı. Dolayısıyla teknik uzmanlarımız gerekli çalışmayı yapıyor. Neden kaynaklandı, arkadaşımızın hatasından mı, başka bir şeyden mi kaynaklandı? Olayın sebepleri bugün itibarıyla araştırılıyor."

"Olay Marmaray'da yaşandı"

Bakan Arslan, Avrasya Tüneli'ndeki çalışmalara ilişkin soru üzerine de "Ne yazık ki dün yanlış algıdan dolayı dün geceki olayın Avrasya'da yaşandığı şeklinde de bir haber çıkmış olmakla birlikte Marmaray'da yaşandı. Avrasya Tüneli'nde bütün çalışmalarımız 20 Aralık'ta açılışı yapılacak şekilde devam ediyor. İnşallah 20 Aralık'ta Avrasya Tüneli'ni İstanbul'a ve İstanbulluların hizmetine sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Etiketler Marmaray
Yorumlar