Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Marmaray ücretsiz mi oluyor! Müjdeyi İBB Sözcüsü Murat Ongun açıkladı, herkes şaşırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'un 6 Ekim'de attığı bir tweet, Marmaray'ı kullanan milyonlarca insanı sevindirdi. Ongun, Marmaray'ın ücretsiz olacağını açıkladı, bu paylaşımı görenler ise şaşırdı. İstanbul'un kurtuluş yıl dönümü olan 6 Ekim'de İBB'ye bağlı ulaşım araçları, metro, vapur ve otobüsler ücretsiz, Marmaray ise ücretli olmuştu. Ongun da bununla ilgili bir tweet attı ve gelecek yıl ne olacağını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 07 Ekim 2021 21:49

6 Ekim, İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü. Bu tarihte de şimdiye kadar İstanbul'daki ulaşım ücretsizdi. 

6 Ekim İstanbul'un kurtuluşunda her yıl olduğu gibi bu yıl da toplu taşıma ücretsiz oldu. İstanbul'da otobüs, metro, metrobüs ve vapurlar 6 Ekim saat 00.00'dan 23.59'a kadar ücretsiz olarak hizmet verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamada da İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü dolayısıyla kentte toplu taşıma tüm gün ücretsiz olacağı belirtildi.

6 Ekim'de Marmaray ücretliydi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ulaşım araçlarının 6 Ekim'de ücretsiz olması, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Marmaray'da geçerli olmadı. Marmaray'ı kullananlar 6 Ekim'de ücret ödemeye devam etti. Bu da vatandaşların tepkisini çekti.

Bununla ilgili atılan bir tweet de tam anlamıyla gündem belirledi.

Cengizhan Çelik adındaki bir vatandaş, bu duruma dikkat çekti ve "Bugün 6 Ekim İstanbul’un kurtuluşuydu İBB’ye bağlı metrolar ücretsiz, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Marmaray ücretliydi Bu küçücük detay bile iktidarın bulunduğu konum ve rakiplerinin aldığı pozisyonunun tarifsiz özeti gibiydi" paylaşımında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ise bu tweet üzerine İstanbul halkına müjdeyi verdi. 

Cengizhan Çelik'in tweetinden alıntı yapan Murat Ongun, İstanbul halkına 6 Ekim'de Marmaray ücretsiz olacak mesajı verdi. Ongun, "Üzülerek öğrendik. Gelecek yıl 6 Ekim’de Marmaray da ücretsiz olacak." mesajı paylaştı.

Murat Ongun'un tweetine ise çok sayıda mesaj geldi.

Bir kullanıcı, "Ulaşımın komple ücretsiz olmasını önünüze koymalısınız. Ancak o zaman her şey güzel olacak…" mesajı yazarken, bir başkası ise "Murat bey, seneye Marmaray da ücretsiz olacak ne demek ? Mesaj mı var burda :)" mesajını paylaştı.

İşte gelen bazı mesajlar

-Seçim 2022 Haziran ayında olacak, 6 Ekim'de de Marmararay ücretsiz olacak.

-İstanbul'un Akp den kurtuluşu gününde de ücretsiz olsun.

-Bu lafların altı dolu ki söylüyor Murat bey

-Sorun yok ya İstanbullu anladı meseleyi sanırım,başta metrobus,metro ve otobüse bindim, önce ücretsiz olmalarına anlam veremedim,İstanbul'un kurtuluşu tweeti gelince başkanın anladım, sonra Marmaray ücretli olunca"ha bunun işletmesi Akpli bakanlıkta,ondan herhalde ücretli"dedik

-Bende sonradan uyandim geri dondum murat beyin tweetine Vuu super haber

-Murat Ongun'u iletişim başkanı yapmalıyız

-Türkiye için hayırlısı ne ise o olur inşallah, yıllardır şu ana kadar hayırlı ve bereketli hiç bir şey görmedik, ya da taraflı olmadiğimiz için gösterilmedi ,ama devranin dönmesini canı gönülden istiyoruz.

-2 ekimde degil 4 ekimde ayriliyorlar. Aradaki iki gunde atam tassaklarini serinletiyor. 6 Ekimde 3.Kolordu İstanbula giriyor.

-GEÇİŞ GARANTİLİ OLDUKTAN SONRA ÜCRETSİZ OLSA NE OLUR... SONUÇTA YIRTILAN YINE HACI BEKIRIN YAKASI....

Murat Ongun'un paylaştığı mesajla birlikte İBB'nin yetki alanında olmayan ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olan Marmaray'ın 6 Ekim'de nasıl ücretsiz olacağı da merak konusu oldu.

Etiketler marmaray ücretsiz
Yorumlar