Anasayfa /  Ekonomi

Marketlerin çalışma saatleri yeniden mi değişti ?

Ülke genelindeki marketlerde Koronavirüs'ün yayılmasının önüne geçilmesi için genelge açıklanmıştı. Yeni bir gelişmeye göre Gıda Perakendecileri Derneği marketlerin çalışma saatleri ve akşam kapanış sabah açılış saatlerinin değişeceği sinyalini verdi

Abone ol
Abone ol 26 Mart 2020 21:19

BİM, Şok, A101, Carrefoursa, Migros, Metro çalışma saatleri değişecek mi? Bilindiği gibi ülke genelindeki gıda marketlerindin çalışma saatlerini düzenleme yapıldı. Marketlerde Koronavirüs'ün yayılmasının önüne geçilmesi için genelge açıklanmıştı. Genelgede market içinde bulunacak kişi sayısının sınırlı tutulması ve sosyal mesafeye önem verilmesinin, akşam en geç sabah en erken çalıştırılabilecek saatleri düzenliyor. Yeni bir gelişmeye göre Gıda Perakendecileri Derneği marketlerin çalışma saatleri ve akşam kapanış sabah açılış saatlerinin değişeceği sinyalini verdi.

Gıda Perakendecileri Derneğinden Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç üye marketlerin çalışma saati düzenlemesi için sabah 10:00 akşam 20:00 olması yönünde tavsiye kararı aldıklarını belirtti.

26 MART TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK;

Aykaç yaptığı açıklamada 26 Mart perşembe gününden geçerli olmak üzere haftanın yedi günü 10:00 ile 20:00 saatlerinde düzenlenmesi yönünde tavsiye kararının uygulanacağını ifade etti. Diğer kararlarda ise işe geliş ve gidiş koşulları mağazada yoğunluğun önüne geçilmesi için gerekli olan adımlar, hijyen koşullarına ilişkin kararlar bulunuyor.

MARKET ÇALIŞANLARININ SAĞLIĞNIN KORUNMASI;

Market çalışanlarının kasiyeri reyon görevlisi, depo görevlisi, satın alma, mağaza müdürü gibi görevliler bu dönemde müşteri sayısının fazla olması market çalışanlarının da sağlını tehdit etmekte. Sosyal mesafenin korunması daha çok önemli olmakta. GMD Balkanı Aykaç market çalışanlarının sağlığını korunması konusunda altını çizdi.

Yorumlar