Anasayfa /  Ekonomi

Marketlerden kurnaz 'denetim' oyunu

Döviz kurundaki hızlı yükselişinin ardından gelen kısmi düşüşle birlikte özellikle marketlere yönelik "indirim yapıldı mı" denetimleri hız kazanmışken, marketlerin "denetim oyunu" ortaya çıktı. Reyonda 4,95'e satılan ürünler kasadan 13,90 TL'ye geçiyor!

Abone ol
Abone ol 04 Ocak 2022 10:10

Market fiyatlarında yaşanan artış büyük tepkilere neden olurken Ticaret Bakanlığı ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Büyük bir market zincirinden alışveriş yapan vatandaşın yaşadıkları ise tepki çekti. Etikette 4,95 TL olan mandalinanın fiyatını, kasadan geçirirken 13,90 TL olarak görünce duruma tepki gösteren tüketici, kasiyerden ‘O fiyat etiketleri denetim içindi’ cevabını alınca şoke oldu.

Türkiye gazetesinin haberine göre; önemli uyarılarda bulunan tüketici dernekleri “Denetimleri önceden haber alan marketler, sıklıkla etiket değişimi yapıyor. Ekipler gelmeden önce düşük fiyat etiketlerini reyonlara yapıştırıyorlar. Denetimin ardından tekrar artırıyorlar. Bazen bazı ürünlerde indirimli etiketler unutuluyor. Ancak kasada artış yönünde değişim uygulanıyor. Vatandaş da o gördüğü fiyattan aldığını zannederek kasaya yöneliyor ve gerçek fiyatla karşılaşıyor.

Etiketler market kasa fiş
Yorumlar