Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Maltepe Belediyesi yönetimi hangi partide? Başkan Ali Kılıç kimdir?

Maltepe Belediyesi rüşvet skandalıyla gündeme geliyor! CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne düzenlenen "tarifeli rüşvet ağı" operasyonu yeni bir skandalı açığa çıkardı. Rüşvet skandalına adı karışan Maltepe Belediyesi hem emniyet güçleri hem de gündemi takip eden vatandaşlar tarafından mercek altına alındı.

Abone ol
Abone ol 20 Mayıs 2022 16:36

 Kadıköy Belediyesi çalışanlarının dahil olduğu rüşvet çarkının bir dişlisinin de Maltepe Belediyesi'nde olduğu ortaya çıktı. Eski belediye başkan yardımcıları, eski tapu müdürü, zabıta müdürü gibi pozisyonlardaki isimlerin yolsuzluğa karıştığı belediyeye ilişkin Maltepe Belediyesi hangi parti sorusu yanıt arıyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir, hangi partiden? İşte merak edilenlerin yanıtı!

MALTEPE BELEDİYESİ YÖNETİMİ HANGİ PARTİDE?

İstanbul'un en gözde ilçeleri arasında yer alan Maltepe'nin belediyesinin hangi partide olduğu merak konusu oldu. Maltepe, Cumhuriyet Halk Partisi'ndedir.

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI KİM?

Maltepe'nin mevcut Belediye Başkanı CHP'li Ali Kılıç'tır.

RÜŞVET SKANDALINDA OKLAR MALTEPE BELEDİYESİ'Nİ GÖSTERDİ!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından Maltepe Belediyesi'ne operasyon düzenlendi.

MALTEPE BELEDİYESİ'NDEN 18 KİŞİYE RÜŞVET OPERASYONU!

Yapılan açıklamada "Örgütlü olarak "Rüşvet Almak, Rüşvet Vermek, Rüşvete Aracılık Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından suç tarihinde Maltepe Belediyesi'nin eski üst yönetiminde görevli kişiler ile zabıta personellerinin de aralarında yer aldığı 10'u kamu görevlisi olmak üzere toplam 18 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon yapılmıştır" denildi.

İddialara göre; soruşturma İstanbul Maltepe'de imar ve iskan konularıyla ilgili usulsüz işlemlerin rüşvet karşılığı yapıldığının tespit edilmesi üzerine açıldı. 16 şüpheli gözaltına alındı.

İMAR VE İSKAN'DA RÜŞVET!

İstanbul Maltepe'de imar ve iskan konularında organize olarak rüşvet aldıkları iddia edilen 18 şüpheliye yönelik olarak düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 2'sinin geçmiş dönemlerde Maltepe'de belediye başkan yardımcısı oldukları iddia edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin 4'ünün zabıta, 4'ünün ise memur olduğu öne sürüldü. İddialara göre gözaltına alınan şüpheliler arasında Maltepe Belediyesi'nde geçmiş dönemlerde başkan yardımcısı olan Melih M. ve Haydar B. de bulunuyor. Zeytinburnu Tapu Müdürlüğü'ne atanan eski Maltepe Tapu Müdürü Yılmaz C. ile Maltepe Zabıta Müdürü Ahmet İ.'nin de gözaltına alınan isimler arasında olduğu iddia edildi.

RÜŞVET SKANDALINDA ÇARPICI DETAYLAR VAR

 CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne düzenlenen 'tarifeli rüşvet ağı' operasyonuyla ortaya çıkarılan Sağlam Arkadaş Suç Örgütü'nde çözülmeler başladı. Rüşvet veren 4 kişi itirafçı oldu. Bir vatandaş, Maltepe'de mühürlenen fırını için Kadıköy zabıtasının devreye girdiğini ve işyerinin yeniden açıldığını söyledi. Öte yandan örgüt liderinin fenalaştığı, hastanede serum takıldıktan sonra yeniden emniyete götürüldüğü bilgisine ulaşıldı.

SAĞLAM ARKADAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ İSMİ VERİLDİ

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Yolsuzluk Büro Amirliği ekiplerinin CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne düzenlediği rüşvet operasyonunda gözaltına alınanların sorgusu sürüyor. Güvenlik güçlerinin, "Sağlam Arkadaş Suç Örgütü" adını verdiği yapılanma kapsamında 48'i Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıta, 6'sı ise belediye mühendisi olmak üzere yakalanan 194 şüphelilerin ifadesi alınıyor.

NASIL RÜŞVET VERDİKLERİNİ İTİRAF ETTİLER

 Zabıta memuru Abdülkadir K.'nin lideri olduğu suç örgütü üyelerine rüşvet veren 170 kişiden bazılarının, 'etkin pişmanlıktan' yararlanarak itirafçı oldu ve zabıta baskısıyla nasıl rüşvet verdiklerini anlattı.

İddiaya göre Kadıköy ve Maltepe ilçelerinde fırınların bulunan bir vatandaş, Maltepe'deki fırınının mühürlendiğini, bunun üzerine Kadıköy'de rüşvet verdiği görevlileri arayarak durumu anlattığını ve Kadıköy Belediyesi'nde görevli şüphelilerin Maltepe Belediyesi'ndeki tanıdıklarını arayarak fırınını açtırdıklarını ifade etti. Bir diğer itirafçı ise, bütün yasal izinleri olmasına rağmen, zabıta memuru A.K.'ye 5 bin TL verdiğini, A.K.'nin göstermelik olarak inşaat alanına geldiğini, kendilerine herhangi bir cezai işlem uygulamadığını ve bu denetimleri de sadece göstermelik olarak yaptığını anlattı.

"BANA PARA VERİRSENİZ SİZE CEZA YEDİRMEM!"

Aralarında müteahhitlerin de bulunduğu itirafçılar ise, zabıta memuru C.U.'nun kendilerine, "Ben buranın Allah'ıyım. Bana para verdiğiniz takdirde size ceza yedirmem" dediğini ve zabıtaların gelip ceza keseceklerini söylemesi üzerine zabıta A.K.'ye inşaat alanında rüşvet verdiğini itiraf etti.

Yorumlar