Anasayfa /  Güncel

Malatya'da şiddetli deprem ! - İŞTE DEPREM ANI

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de şiddetli bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıklarken AFAD ise depremin şiddetini 5.2 olarak bildirdi. Deprem yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem başta Malatya olmak üzere çevre illerde de şiddetli bir şekilde hissedildi. İşte son depremler...

Abone ol
Abone ol 04 Ağustos 2020 12:43

Malatya'da saat 12.35 sularında 5.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi deprem Malatya başta olmak üzere çevre illerden de etkili bir biçimde hissedildi deprem sonrası henüz resmi bir açıklama yapılmazken Can veya mal kaybı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da geçtiğimiz hafta meydana gelen 3,9 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada "Deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor" uyarısında bulunmuştu.

Görür 1 Ağustos Cumartesi günü yaptığı açıklamada "Arkadaşlar, bu sabah Malatya, Yeşilpınar/Hekimhan'da olan 3,8'lik küçük deprem MalatyaFayı üzerinde oldu, DAF ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor. Sevgiler." demişti.

Prof. Dr. Görür, açıklamasının devamında, "Arkadaşlar, bazı izleyicilerim Malatya Fayı hakkında bilgi istiyorlar. Bu fay son zamanlarda Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Taylan Sancar vd tarafından ayrıntılı olarak çalışılmaktadır. 2018 J Seismol. Yayınlarına göre Malatya Fayı 7.4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek kapasitededir. Bu hesaplamayı yazarlar bu fayın son 10 bin sene içerisinde üretmiş olduğu 4 deprem verisine dayanarak yapmışlardır" dedi.

SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri de aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

KANDİLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

 

Yorumlar